Menu

Ajacieden koesteren drie punten na moeilijke wedstrijd

De 3-0 overwinning op Willem II doet vermoeden dat de Ajacieden een makkelijke middag hadden. Niets is minder waar, want met de vermoeidheid nog in de benen van het Champions-Leagueduel tegen Lyon, moesten de Amsterdammers zondag knokken op het veld. Maar er heerste opluchting over de behaalde punten.

Aanvoerder Bergdolmo, Chivu zat een schorsing uit, was tevreden. ,,In de eerste helft hadden we het vrij moeilijk. De tegenstander was goed op het middenveld en we gaven Willem II ruimte. In de tweede helft ging het beter, toen we 4-4-2 speelden met Witschge extra op het middenveld. Willem II is een goed team, dat scheelde behoorlijk in het aantal kansen dat wij creëerden, want dat waren er maar weinig. Willem II is aan de andere kant ook niet echt gevaarlijk geweest. Ik denk dat zij maar een of twee mogelijkheden hadden. Maar ik ben tevreden over het feit dat we drie goals maakten en drie punten hebben, want het is een zware periode voor ons, met veel wedstrijden."

Rechterverdediger Hatem Trabelsi speelde een goede wedstrijd, hoewel het team als geheel niet al te goed voetbal liet zien. Hij weet dat vooral aan vermoeidheid. ,,Normaal gesproken kunnen we veel meer laten zien. Ik denk dat iedereen nog moe is van die wedstrijd tegen Lyon. Gelukkig maakten we snel het eerste doelpunt. We gaven daarna te veel ruimte weg op het middenveld, waardoor wij het achterin af en toe moeilijk kregen. Maar we hebben in de tweede helft nog twee keer gescoord en we hebben gewonnen. Dat is het belangrijkste.''

Wonderkind Van der Vaart scoorde weer. Hij speelde voor het eerst sinds zijn blessure vanaf het begin. Ook hij vond het spel van Ajax niet altijd even goed: ,,We gingen in de tweede helft beter spelen, ook ikzelf. Voor rust waren we allemaal moe, maar vreemd genoeg kwamen we beter uit de kleedkamer. Ik was blij dat ik op het laatst in de spits kon spelen, want achter de spitsen kwam ik erg weinig aan de bal. Toen we 4-4-2 gingen spelen, lieten we de bal beter rond gaan en speelden we gewoon beter", verklaarde Van der Vaart. Hij scoorde, net als tegen Lyon, met zijn rechterbeen. ,,Ja, hij zat er goed in met rechts. Wat dat betreft heb ik dat been goed ontwikkeld."

Trainer Ronald Koeman complimenteerde na afloop de benjamin op het veld, Nigel de Jong. Die verving Chivu in het centrum van de verdeding en deed dat met verve. De Jong: ,,In het begin hadden we moeite het spel te maken want we waren traag in de opbouw. Later ging het gelukkig beter. Over mijn eigen spel ben ik wel tevreden, vooral in verdedigend opzicht. Ik speel mijn eigen spelletje. Zometeen ga ik naar huis en dan ga ik lekker genieten van de overwinning. Vanaf morgen richt ik me weer op de volgende wedstrijd. Of ik dan in de basis sta weet ik niet, daar houd ik me nu nog niet mee bezig."

Mido, in de basis verkozen boven Zlatan, vond zoals de meeste van zijn teamgenoten het belangrijk dat er drie punten waren gewonnen. ,,Het was geen makkelijke wedstrijd. Willem II verdedigde goed en gooide de wedstrijd een beetje op slot. Maar we maakten een snelle goal, dat was belangrijk. Van der Meyde had een mooie actie op rechts en gaf hem goed voor. Daarna was het voor mij niet moeilijk te scoren. Ik controleerde gewoon de bal en scoorde met rechts. Willem II wilde in de tweede helft scoren, waardoor wij meer ruimte kregen. Het belangrijkste van deze wedstrijd is dat we nu weten hóe we moeten winnen, we zakken niet meer terug in het laatste gedeelte van de wedstrijd", vond de Egyptenaar.