Menu

Ajacieden krijgen ruggensteuntje

Het was vrijdagochtend razend druk rond het trainingsveld. Bussen vol jonge Ajax-supporters waren deze dag naar de ArenA gekomen om hun helden aan te moedigen. En die steun is natuurlijk van harte welkom, zo vlak voor de topper tegen PSV.

Maar niet alleen buiten het hek was het druk. Ook Ronald Koeman stond met een grote groep op het veld. Maar liefst 23 spelers waren op de training. Onder hen nog altijd Stanley Aborah en nu ook Rasmus Lindgren. Alleen Tomás Galásek ontbrak. De Tsjech is op de Toekomst aan het herstellen van een rugblessure.

Mauro Rosales deed volledig met de groep mee. De rechtsbuiten kampte eveneens met een blessure waardoor hij tegen Maccabi Tel-Aviv nog aan de kant moest blijven, maar tegen PSV is de Argentijn ogenschijnlijk inzetbaar. Of de trainer hem ook gaat opstellen, is onbekend.

Want Koeman varieerde het een en ander in aanvallend opzicht en dan met name op de flanken. Rafael van der Vaart stond de hele partij als diepste man in het veld. Maar de ene keer stonden Nicolae Mitea en Wesley Sonck op de flanken, de andere keer Nourdin Boukhari en Mauro Rosales. De overige invulling van het tiental verschilde niet met het team dat dinsdag de overwinning op Maccabi veiligstelde.

Na de training maakten de Ajacieden zich op voor een lange terugtocht naar de ArenA. Langs de opgestelde dranghekken hadden vele supporters zich verschanst voor een foto met of een handtekening van hun held. Voor de spelers een mooie opsteker te weten dat zoveel mensen hun steunen. Zeker met het oog op de topper tegen PSV, die niet verloren mag worden wil Ajax aansluiting met de top behouden.