Menu
Ajacieden kweken spierballen

Ajacieden kweken spierballen

De bezoekers aan de openbare training van Ajax hadden dinsdagochtend twee opties. Op het grote trainingsveld kwam een mix van Jong Ajax en Ajax 1 in actie, terwijl op een ander trainingsveld een select groepje Ajacieden onder leiding van Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman trainde.

Halverwege de training klinkt er ineens een enorm gejuich op. Gery Vink heeft zojuist een kratje van Herbalife van de lat geschoten. Daarmee geeft de coach van Jong Ajax het goede voorbeeld bij het trainingsonderdeel waarbij het de kunst is om zo vaak mogelijk het kratje van de dwarsligger af te kegelen. Bij een mislukte poging hoort deze ochtend een passende voetbalstraf: opdrukken.
En dus vinden we deze ochtend geregeld een opdrukkende Ajacied op het trainingsveld. Ook het verliezende team van het partijspel moet er aan geloven. Als verliezers zit er voor hen niks anders op dan spierballen kweken onder toeziend oog van de winnaars.

Bij afwezigheid van de internationals is er ook extra ruimte voor individuele begeleiding. Zo werken Miralem Sulejmani en Dmitry Bulykin een aantal oefeningen onder leiding van Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman af. Hoofdcoach Frank de Boer houdt ondertussen de training van Vink in de gaten. Ook neemt hij de tijd om even bij te praten met rechtsback Ruben Ligeon. Het is een van de voordelen van een weekend zonder clubvoetbal, waarin de trainingen even niet in het teken staan van de eerstvolgende wedstrijd. Ook is er voor het eerst in weken geen midweeks programma, waardoor de Ajacieden woensdag van een vrije dag kunnen genieten.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Dmitry Bulykin trainde onder leiding van Dennis Bergkamp. Dmitry Bulykin trainde onder leiding van Dennis Bergkamp.
Jong Ajax-coach Gery Vink plaatst het doelwit (kratje Herbalife) op de lat. Jong Ajax-coach Gery Vink plaatst het doelwit (kratje Herbalife) op de lat.
Aras Özbiliz viert zijn rake schot tegen de lat. Hij ontkomt aan een serie push ups. Aras Özbiliz viert zijn rake schot tegen de lat. Hij ontkomt aan een serie push ups.
Ook Jong Ajax-coach Gery Vink moest er na een misser aan geloven. Ook Jong Ajax-coach Gery Vink moest er na een misser aan geloven.
Ismaïl Aissati en John Bosman (op de rug gezien) proberen namens team geel de bal te behouden. Ismaïl Aissati en John Bosman (op de rug gezien) proberen namens team geel de bal te behouden.