Menu

Ajacieden laten fans opveren na mooie goals

In de voorbereiding op het duel Ajax - NEC trainde de Amsterdamse formatie vrijdag in het stadion. Handig voor de vele supporters uit vakantievierend Limburg want die konden dan mooi vanaf de tribune hun helden aanmoedigen. Ze konden vaak juichen, want sommige doelpunten gingen precies bij hun kant wel erg mooi tegen het net.

De groep is nagenoeg fit. Dat betekent dat alleen Tomás Galásek en Bogdan Lobont de vrijdagtraining aan zich voorbij lieten gaan. Vandaag lag het accent op het goed aanspelen en lanceren van de buitenspelers.

Van achteruit kwam de diepe bal richting de flanken. Die moest worden aangenomen en knap worden voorgezet. Daar stonden de mannen klaar om de keeper te verschalken. Dat viel nog niet mee, want Hans Vonk en vooral Maarten Stekelenburg maakten veel inzetten onschadelijk. Maar natuurlijk moesten ze ook regelmatig achterom kijken, want de aanval werd uiteraard geregeld succesvol afgerond. Het ontlokte Koeman zo nu en dan de kreet 'knap gespeeld'.

Degenen die daar niet aan meededen, gingen aan de andere kant van het veld aan de slag. Eerst met een rondo en vervolgens mochten zij hun schotvaardigheid tonen. Daar was vandaag weinig mis mee. Nu maar hopen dat de NEC-keeper zondag ook veelvuldig achterom moet kijken om de bal weer uit het net te plukken.

Aan het einde van de training kregen de Ajacieden nog een frisse verrassing van de jarige fan Martine. Zij was speciaal naar de ArenA gekomen om de spelers te trakteren op kauwgom. Voor Wesley Sonck en Johnny Heitinga had ze nog een speciaal kado in petto. Wesley kreeg een ingelijste foto van Martine en hemzelf met zijn eigen handtekening en Johnny kreeg een scheurkalender van Snoopy, voor in het spelershome.