Menu

Ajacieden laten ogen testen

Na de lunch werden vrijdagmiddag de aanwezige Ajacieden, een aantal had na woensdag vrij gekregen, naar de bestuurskamer gestuurd. Daar hadden de mensen van Groenhof Optiek de apparaten voor een oogmeting opgesteld. Gelukkig werden er geen grote afwijkingen gevonden.

Elk jaar doet Groenhof Optiek een ogentest bij alle Ajacieden. Ook de spelers en de trainers op De Toekomst moeten eraan geloven. Vrijdagmiddag was eerst de beurt aan de aanwezige selectieleden van het eerste.

De enige Ajacied die lenzen draagt, is Petri Pasanen. Grappig genoeg deed hij de test met zijn lenzen in. ,,Deze lenzen zijn goed, ik kan er uitstekend mee zien. Als mijn ogen achteruit zouden zijn gegaan, merk ik dat zelf wel'', verklaarde de Fin. Pasanen is een keer tijdens een wedstrijd lang geleden een lens kwijt geraakt. ,,Ik heb toen een kwartier met een lens gevoetbald. Gelukkig kon ik alles nog wel zien. Ik heb niet gezocht in het gras nee, er zit dan al zoveel zand en gras aan, dan zie je toch niks meer'', antwoordde hij droog. Pasanen doorstond de test, met lenzen, met een goed resultaat. Hoe verrassend.Er werden verder geen opvallendheden gevonden. Alle spelers, inclusief de spitsen en de keepers, doorstonden de test goed. Een enkel lid van de begeleidende staf werd vanwege de leeftijd een leesbrilletje geadviseerd. Door de meest ijdelen werd dit niet altijd in dank af genomen.