Menu
Ajacieden laten patiëntjes VUmc lachen

Ajacieden laten patiëntjes VUmc lachen

De spelers en technische staf van Ajax brachten woensdagmiddag een bezoek aan VUmc Kinderstad en VUmc Kinderkliniek. De middag in het VUmc is een jaarlijks terugkerende activiteit van de Ajax Foundation en vloeit voort uit het partnership dat Ajax met het Amsterdamse ziekenhuis heeft. De traditionele visite was ook deze keer een groot succes.

Het bezoek van de Ajacieden aan VUmc Kinderstad is ieder jaar weer een bijzonder hoogtepunt in het seizoen. Woensdag was de (bijna) complete A-selectie plus staf present op de negende verdieping van het VU medisch centrum. Na de welkomstwoorden van Wouter Bos, voorzitter Raad van Bestuur VUmc, en professor Gertjan Kaspers (hoofd Kinderkliniek) namen alle Ajacieden uitgebreid de tijd voor alle patiëntjes van de VUmc Kinderkliniek en de kinderen van de polikliniek. Kinderstadburgemeester Ivanca speelde vervolgens een hoofdrol tijdens de rondleiding door VUmc Kinderstad.

Voor sommige Ajacieden en kinderen was het een weerzien; de selectie herbergt een aantal spelers dat al vaker oog-in-oog stond met de voetballers en trainers. Vanuit kinderperspectief bezien mochten ook enkele kids in VUmc Kinderstad zich ‘ervaringsdeskundigen’ noemen. Mike en Vera, bijvoorbeeld, heetten de Ajacieden de afgelopen jaren vaker welkom. Voor selectieleden als Bojan Krkic en Mike van der Hoorn was de bijzondere middag een nieuwe ervaring. Ook de nieuwkomers bezochten uiteraard de kinderen in de zalen en deelden handtekeningen, spelerskaarten plus cadeautjes uit.

Wouter Bos heette de Ajacieden woensdag welkom in VUmc Kinderstad. Wouter Bos heette de Ajacieden woensdag welkom in VUmc Kinderstad.

In die laatste categorie leverde Ajax’ hoofdsponsor en maatschappelijk partner Aegon ook zijn bijdrages. Aegon stelde Ajax-postmen bags beschikbaar. Tevens schonk de Ajax Foundation Ajax Kinderjaarboeken, caps en posters. Ook werd - waar mogelijk – een mini-wedstrijdje gespeeld in het Ajax Spelershome. Het was, zowel voor de Ajacieden als de patiëntjes, een Ajax-dag om nooit te vergeten.

,,Het blijft fantastisch om kinderen blij te maken met zoiets kleins’’, sprak Frank de Boer, doelend op het bezoek van zijn selectie aan VUmc Kinderstad. ,,Als je hier rondloopt besef je dat voetbal uiteindelijk heel relatief is. Dit bezoek is niet alleen voor de kinderen bijzonder, maar zeker ook voor mijn spelers en trainers.’’

Ajax heeft sinds 1998 een partnership met de VUmc Kinderkliniek. Het partnership is het resultaat van een jarenlange samenwerking met het VUmc.

In de uitzending van Ajax TV op Fox Sports zie je donderdagavond een uitgebreide reportage over het bezoek van Ajax aan VUmc Kinderstad. Het item is uiteraard ook op de website van de Ajax Foundation te vinden.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Naar de Ajax Foundation

Kort na de ochtendtraining meldden de Ajacieden zich bij VUmc Kinderstad. Kort na de ochtendtraining meldden de Ajacieden zich bij VUmc Kinderstad.
Kinderstadburgemeester Ivanca (met links manager Marijke Peer) verzorgde een rondleiding door VUmc Kinderstad. Kinderstadburgemeester Ivanca (met links manager Marijke Peer) verzorgde een rondleiding door VUmc Kinderstad.
Davy Klaassen op de foto met een patiëntje. Davy Klaassen op de foto met een patiëntje.
Jad schudt de hand van Ajax-trainer Frank de Boer... Jad schudt de hand van Ajax-trainer Frank de Boer...
...Waarna (veel) meer Ajacieden zich meldden bij Jad en zijn vader Ahmed. ...Waarna (veel) meer Ajacieden zich meldden bij Jad en zijn vader Ahmed.
Sofie kon er vanwege een operatie niet bij zijn. Enkele Ajacieden brachten op deze manier toch een mooie ode aan haar. Sofie kon er vanwege een operatie niet bij zijn. Enkele Ajacieden brachten op deze manier toch een mooie ode aan haar.
De Ajacieden lieten veel patiëntjes (en hun ouders) even lachen. De Ajacieden lieten veel patiëntjes (en hun ouders) even lachen.
Bojan bewondert met een patiëntje een bolide in VUmc Kinderstad. Bojan bewondert met een patiëntje een bolide in VUmc Kinderstad.
Ook rondom dit ziekenhuisbed was het druk. Ook rondom dit ziekenhuisbed was het druk.
Marijn ontving uit handen van de Ajacieden een Ajax-tas met inhoud. Marijn ontving uit handen van de Ajacieden een Ajax-tas met inhoud.
Lara poseert met veel Ajacieden tegelijk. Lara poseert met veel Ajacieden tegelijk.
Vera zag haar Ajax-dekbed verrijkt worden met veel handtekeningen. Vera zag haar Ajax-dekbed verrijkt worden met veel handtekeningen.
De Boer poseert met Ajax-fan Vera. De Boer poseert met Ajax-fan Vera.
De patiëntjes van de poli ontmoetten hun helden. De patiëntjes van de poli ontmoetten hun helden.
Davy en Stefano trappen een balletje met twee jongetjes in het spelershome van VUmc Kinderstad. Davy en Stefano trappen een balletje met twee jongetjes in het spelershome van VUmc Kinderstad.
Ook Lucky poseerde met veel kids. Ook Lucky poseerde met veel kids.
Mike zag de Ajacieden vaker langskomen; hier poseert hij met Joël. Mike zag de Ajacieden vaker langskomen; hier poseert hij met Joël.
Bojan (en met hem alle selectiespelers en trainers) zette zijn handtekening op de speciale 'gastenmuur'. Bojan (en met hem alle selectiespelers en trainers) zette zijn handtekening op de speciale 'gastenmuur'.