Menu
Ajacieden leggen krans tijdens herdenking

Ajacieden leggen krans tijdens herdenking

Namens Ajax hebben teammanager David Endt en pr-manager Simone Freling vanmiddag tijdens de Sportherdenking bij het Olympisch Stadion een krans gelegd. Tijdens deze jaarlijkse herdenking wordt stilgestaan bij de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog voor de Nederlandse sportwereld.

Het is dit jaar de vijfde keer dat de Sportherdenking bij het Olympisch Stadion plaatsvindt. Ajax maakt sinds dit jaar ook deel uit van het comité, dat de herdenking organiseert. De club vindt het belangrijk een structurele bijdrage te leveren aan de herdenking. In de eerste vier jaar was Ajax wel altijd aanwezig als kranslegger.

Dit jaar was het thema van de herdenking voetbal in de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de herdenking werd er gesproken door Erica Terpstra (voorzitter NOC*NSF), Carolien Gehrels (sportwethouder Amsterdam) en Eddy Linthorst (sportwethouder stadsdeel Oud-Zuid). Voorafgaand aan de herdenking was er in het Olympisch Stadion een inhoudelijk programma waarin Frits Barend onder andere met Sjaak Swart sprak over voetbal tijdens de oorlog.

Simone Freling en David Endt legden namens Ajax een krans. Simone Freling en David Endt legden namens Ajax een krans.
Ereleden André Kraan en Wim Schoevaart waren ook aanwezig bij de herdenking. Ereleden André Kraan en Wim Schoevaart waren ook aanwezig bij de herdenking.
De herdenking vond plaats voor het Olympisch Stadion, bij het Beeld van Prometheus. De herdenking vond plaats voor het Olympisch Stadion, bij het Beeld van Prometheus.
De leden van het Comité Sportherdenking 4 mei luisteren aandachtig naar een voordracht. De leden van het Comité Sportherdenking 4 mei luisteren aandachtig naar een voordracht.
De vlaggen hingen halfstok. De vlaggen hingen halfstok.
Er werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden. Er werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden.