Menu
Ajacieden leven zich uit op het doel

Ajacieden leven zich uit op het doel

Nog twee dagen en dan treft Ajax Willem II in de Amsterdam ArenA. Donderdag kregen de Ajacieden een aantal heerlijke oefeningen voorgeschoteld met daarbij veel afronden op het doel.

Misschien dat Martin Jol de statistieken ook onder ogen heeft gekregen. Tegen Willem II scoorde Ajax in de 36 voorgaande thuisduels liefst 136 keer. Deze donderdag kregen de Ajacieden prompt een oefening afronden op doel voor de kiezen. Alsof het imposante gemiddelde tegen Willem II aanstaande zaterdag nog even opgeschroefd moet worden.

Voor de Ajacieden was het heerlijk. Een voetballer doet weinig liever dan schieten op doel. Het strafschopgebied was bij deze afwerkoefening verboden gebied, waardoor de spelers de keepers van een meter of zestien onder vuur namen. De variatie aan schoten was aardig om te zien. Waar de één mikte op de bovenhoeken, koos de ander voor een lage harde schuiver in de onderste hoeken.

Lindgren kon de training van donderdag goed meedoen. Lindgren kon de training van donderdag goed meedoen.

Het afwerken op doel gebeurde nog zonder de internationals Vurnon Anita, Gregory van der Wiel, Miralem Sulejmani, Jan Vertonghen en Toby Alderweireld. Zij waren wel op de Toekomst, maar lieten deze veldtraining na de gespeelde interlands van eerder deze week nog aan zich voorbij gaan.

Christian Eriksen ging daarentegen nog iets langer door dan zijn collega's. De middenvelder, die afgelopen dinsdag met Denemarken 56 minuten speelde tegen IJsland, schoot na afloop nog diverse series ballen in een reeds verlaten doel.

Het competitieduel Ajax - Willem II begint zaterdag om 18.45 uur. Er geldt vrije verkoop. Je hebt dus géén ClubCard nodig.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Bestel je kaarten voor Ajax - Willem II online

Trainer Martin Jol instrueert zijn manschappen. Trainer Martin Jol instrueert zijn manschappen.
Maarten Stekelenburg redt uitstekend. Maarten Stekelenburg redt uitstekend.
'Two', zegt Ooijer. 'Vijf', denkt Teemu Tainio 'Two', zegt Ooijer. 'Vijf', denkt Teemu Tainio
Nicolás Lodeiro werkt, al toekijkend, aan zijn buikspieren. Nicolás Lodeiro werkt, al toekijkend, aan zijn buikspieren.
Demy de Zeeuw juicht. Het doel van vijftien treffers is bereikt. Demy de Zeeuw juicht. Het doel van vijftien treffers is bereikt.