Menu
Ajacieden leven zich uit

Ajacieden leven zich uit

De trainingsdag voor een wedstrijd staat vaak in het teken van afronden. Het is dé training waarin veldspelers en keepers zich onbeperkt kunnen uitleven.

De Ajacieden leven op hun eigen wijze naar de komende wedstrijd toe. De veldspelers vuren de ballen in gedachten af op het doel van de komende tegenstander. Met een klein beetje verbeelding zien de doelverdedigers in gedachte alvast de vijandelijke spits opdoemen. Daags voor een wedstrijd is de training een soort generale repetitie. Een repetitie waarin de laatste puntjes op de i worden gezet. In het geval van Ajax stond de dinsdagtraining dus in het teken van ADO Den Haag, woensdag vanaf 20.15 uur de opponent in de Amsterdam ArenA.

Consternatie tijdens de inleidende rondo. Werd de bal nu wel of niet aangeraakt? Consternatie tijdens de inleidende rondo. Werd de bal nu wel of niet aangeraakt?

De talrijke supporters en journalisten langs het trainingsveld zagen Jaap Stam probleemloos meetrainen. De Ajax-aanvoerder verliet de Klassieker tegen Feyenoord (0-4) twee dagen terug nog met een gevoelloos linkerbeen. Stam leek dinsdag geheel verlost van het fysieke ongemak.
Trainer Henk ten Cate moest het alleen stellen zonder Ryan Babel. De linksbuiten gaf gisteren nog wel acte de presence tijdens een exclusieve Voetbaldag van de Ajax Kids Club op de Toekomst. Het geven van nuttige voetbaltips aan jonge fans en het uitdelen van handtekeningen is van een geheel andere orde dan meetrainen met de selectie. De Ajacied liet zich vandaag daarom niet zien buiten de ArenA; Babel werkte zijn herstelprogramma in alle rust binnen af.

Jaap Stam trainde weer probleemloos met de groep mee. Jaap Stam trainde weer probleemloos met de groep mee.

Michael Krohn-Dehli kampt ook met een (lichte) blessure. De Deen liep afgelopen week tijdens Jong Ajax - Jong PSV een heupblessure op. Fysiotherapeut Frank van Deursen begeleidde de Deense international tijdens zijn loopoefeningen. Drie kwartier na aanvang van de oefensessie keerden Krohn-Dehli en de fysio terug naar het stadion.
Hoofd jeugdopleidingen John van den Brom volgde de trainingssessie vol interesse. In de afgelopen weken waren tal van Ajax-jeugdtrainers al present bij de trainingen van de A-selectie. Van den Brom liet bij eerdere gelegenheden ook al zijn gezicht zien nabij de ArenA.

Naast Maarten Stekelenburg, Kenneth Vermeer en Dennis Gentenaar beschikt Ajax over nog een getalenteerde keeper. Wesley Sneijder leefde zich aan het einde van de training uit als keeper. Naast Maarten Stekelenburg, Kenneth Vermeer en Dennis Gentenaar beschikt Ajax over nog een getalenteerde keeper. Wesley Sneijder leefde zich aan het einde van de training uit als keeper.

Ook het hoofd jeugdopleidingen zag de Ajacieden dus - onder meer - afronden op doel. De oefening waarbij de bal één keer stuiterde, waarna snoeihard op het doel werd geschoten, leverde het grootste sportieve vuurwerk op. De adidas-ballen sloegen keihard tegen de touwen. De ene keer tegen het doelnet, de andere keer, na een prima redding van de keeper, tegen het vangnet achter het doel.
Na de training opnieuw de, inmiddels vertrouwde, ‘herfstvakantietaferelen’. Tussen het trainingsveld en de ArenA een grote menigte Ajax-fans. Handtekeningen uitdelen en stapje voor stapje het stadion proberen te naderen; ook daar zijn de Ajacieden inmiddels zeer bedreven in.