Menu
Ajacieden lopen nat pak op

Ajacieden lopen nat pak op

Een overzichtelijk groepje Ajacieden stapte maandagmorgen het trainingsveld op. Het waren vooral de wissels en tribuneklanten uit de wedstrijd tegen AZ die zich gewillig lieten geselen door windhozen en regenbuien.

De overige selectieleden trainden hoog en droog in de catacomben van de ArenA. De Ajacieden die het barre weer trotseerden, werden door Hennie Spijkerman, Fred Grim en Alfons Groenendijk getrakteerd op een bijna anderhalf durende oefensessie. Afronden op doel bleek een voornaam bestanddeel van de ochtendtraining. Vooral doelman Dennis Gentenaar kreeg zodoende veel ballen te verwerken. Al helemaal nadat eerste doelman Maarten Stekelenburg na een uur terugkeerde naar de ArenA.

Dennis Gentenaar wacht op wat gaat komen. De Ajax-keeper kreeg genoeg ballen te verwerken tijdens de ochtendtraining. Dennis Gentenaar wacht op wat gaat komen. De Ajax-keeper kreeg genoeg ballen te verwerken tijdens de ochtendtraining.

Gentenaar zag Ajacieden de ene keer duelleren, de andere keer lustig combineren. Geduelleerd werd vooral tijdens de partijvorm. Tijdens de andere oefening werd een buitenspeler als Nicolae Mitea alle tijd en ruimte geboden om zijn voorzet te verfijnen. Na een combinatie met een medespeler werd een bruikbare voorzet verlangd van de Roemeen. Offensief ingestelde spelers als Markus Rosenberg, Kenneth Perez en Wesley Sneijder wisten in de meeste gevallen wel raad met de voorzetten vanaf links en rechts. Thomas Vermaelen bewees dynamiet in zijn kicksen mee te dragen. De Belg illustreerde zijn scherpte met enkele snoeiharde, doeltreffende schoten. Vermaelen bewees klaar te zijn voor het naderende UEFA Cuptreffen met zijn landgenoten van Zulte Waregem. Michael Krohn-Dehli bekeek het allemaal van een afstandje. De Deense middenvelder hield zich afzijdig van zijn medespelers. Hij is er woensdagavond niet bij. De licht geblesseerde Krohn-Dehli werkte op het kunstgrasveld een persoonlijk trainingsschema af. Fysiotherapeut Frank van Deursen stond de Deen waar nodig bij. Ook de fysio ontkwam daarmee niet aan een nat pak.