Menu
Ajacieden lopen teleurstelling van zich af

Ajacieden lopen teleurstelling van zich af

Het begrip uitlooptraining werd maandagochtend wel heel letterlijk genomen door de Ajacieden op het trainingsveld plus de begeleidende trainers René Wormhoudt en Fred Grim. De teleurstelling na het gelijkspel tegen NEC werd letterlijk (uit)lopend verwerkt. Tussen de teleurgestelde blikken dook zowaar ook nog een zonnige glimlach op.

De dag na een niet-gewonnen wedstrijd, is steevast een moeizame in de Amsterdamse gelederen. Punten verliezen went nooit voor de club die onverminderd wilskrachtig met mooi voetbal klinkende resultaten probeert af te dwingen. Aan de overtuiging dat het beter moet, én ook beter kan, zal het niet liggen. Thuis gelijk spelen tegen - met alle respect - NEC doet het Amsterdamse gemoed weinig goed. De uitlooptraining na Ajax - NEC was daarvan een treffende illustratie.

De trainers Wormhoudt en Grim hadden veertien spelers tot hun beschikking voor de uitlooptraining. De overige spelers en trainers verrichtten hun werkzaamheden in de ArenA. Nourdin Boukhari en Wesley Sneijder vertoefden slechts kort op het kunstgrasperk. Boukhari zocht de beschutting van het stadion na een kwartiertje op vanwege een elleboogblessure. De middenvelder deed tegen de Nijmegenaren alles wat in zijn vermogen lag, maar speelde een ongelukkige partij. Met een gekwetste elleboog als de ultieme pech. Fluitconcerten vanaf de tribunes zullen de Marokkaanse international ook niet bepaald hebben gesterkt in zijn spel.

Na een reeks looprondes werd uitgebreid de tijd genomen voor de broodnodige rek- en strekoefeningen. Ajacieden namen elkaar op de rug, schudden een andere keer de spieren flink los, of werkten een grondoefening af.

Toen alle loopparcourtjes waren afgewerkt en de laatste restjes ‘wedstrijd’ definitief uit de benen waren verdwenen, trok het merendeel van de groep zich terug. Maarten Stekelenburg, ook de keeper liep zijn rondes lustig mee,, Angelos Charisteas, Yannis Anastasiou en Julien Escudé behoorden tot de volhouders; zij bleven achter op het trainingsveld. Stekelenburg polijstte zijn traptechniek (met links en rechts) door de twee spitsen van bruikbare voorzetten te voorzien. De Franse Ajacied voltooide zijn revalidatieproces onder goedkeurend toezicht van Wormhoudt.

Dat de spaarzame lach (een zonnige glimlach zelfs) op het trainingsveld, kwam van het gezicht van Escudé zal weinigen verbazen. De verdediger stapte na een uur durende looptraining redelijk voldaan van het veld. De Ajacied voelt zich na weken vol blessuremisère eindelijk weer fit. Wellicht gloren ook voor Escudé nieuwe heldendaden in het Ajax-shirt.