Menu
Ajacieden maken patiëntjes VUmc blij

Ajacieden maken patiëntjes VUmc blij

De spelers en technische staf van Ajax hebben woensdagmiddag wederom een bezoek gebracht aan VUmc Kinderstad. Het bezoek aan VUmc is een jaarlijks terugkerend ritueel vanuit het partnership dat Ajax met het Amsterdamse ziekenhuis heeft.

Samen met de technische staf namen de spelers van Ajax uitgebreid de tijd voor alle patiëntjes van de VU kinderkliniek en de kinderen van de polikliniek. Voor sommige patiëntjes en spelers was het een weerzien omdat ze elkaar al meerdere keren troffen tijdens het jaarlijkse bezoek. Onder anderen Ajax-keeper Kenneth Vermeer is een van de meest ervaren Ajacieden als het gaat om het jaarlijkse bezoek aan VUmc Kinderstad. Maar voor bijvoorbeeld nieuwkomers als Danny Hoesen, Lasse Schöne en Viktor Fischer was het de eerste keer. Gelukkig konden de andere Denen hun landgenoten vooraf bijpraten over de bijzondere activiteit van de Ajax Foundation.

Christian Eriksen bezorgde Stan Koster een onvergetelijk moment op zijn fietsje. Christian Eriksen bezorgde Stan Koster een onvergetelijk moment op zijn fietsje.

Hoofdsponsor AEGON stelde als maatschappelijk partner Ajax-rugzakken voor de patiëntjes beschikbaar. Tevens waren er petten van sponsor Mercedes-Benz en adidas-ballen. De spelers deelden handtekeningen, posters en vlaggen uit. Ook gingen de Ajacieden uitgebreid met de kinderen op de foto en speelden - waar mogelijk - een partijtje voetbal met ze in het Ajax Spelershome. Het werd een Ajax-dag om nooit te vergeten. Of zoals Frank de Boer zei: ,,Als club hebben we ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Vandaag hebben we heel wat kindjes blij kunnen maken. Het was zoals elk jaar weer erg indrukwekkend.”

Ajax heeft sinds 1998 een partnership met de VU Kinderkliniek. Het partnership is het resultaat van een jarenlange samenwerking met het VUmc.

In de uitzending van Ajax TV op Eredivisie Live zie je donderdagavond een uitgebreide reportage over het bezoek van Ajax aan VU Kinderstad. Het item is uiteraard ook op de website van de Ajax Foundation te vinden.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De Ajacieden luisteren aandachtig naar het programma in het Endemol theater. De Ajacieden luisteren aandachtig naar het programma in het Endemol theater.
Prof dr Hans van Goudoever geeft de spelers uitleg over wat er allemaal in het ziekenhuis gebeurt. Prof dr Hans van Goudoever geeft de spelers uitleg over wat er allemaal in het ziekenhuis gebeurt.
Mike Zaaijer ging voor de vijfde keer op de foto met de Ajacieden. Mike Zaaijer ging voor de vijfde keer op de foto met de Ajacieden.
ADO-fan Ricky Spaans wilde ook graag met de spelers van Ajax op de foto. ADO-fan Ricky Spaans wilde ook graag met de spelers van Ajax op de foto.
Vol trots poseerden de kinderen met hun Mercedes-pet en adidas-bal die ze cadeau kregen. Vol trots poseerden de kinderen met hun Mercedes-pet en adidas-bal die ze cadeau kregen.
Miralem Sulejmani, Tobias Sana en niet te vergeten Ajax-fan Marco. Miralem Sulejmani, Tobias Sana en niet te vergeten Ajax-fan Marco.
De spelers hadden een mooi presentje (Ajax-rugtas) van hoofdsponsor AEGON meegenomen voor de patiëntjes. De spelers hadden een mooi presentje (Ajax-rugtas) van hoofdsponsor AEGON meegenomen voor de patiëntjes.
De spelers bekeken hun postvakken in het Ajax Spelershome in VUmc Kinderstad. De spelers bekeken hun postvakken in het Ajax Spelershome in VUmc Kinderstad.
Het bezoek van Ajax was al dagenlang onderwerp van gesprek. Het bezoek van Ajax was al dagenlang onderwerp van gesprek.
Voetballers en auto's zijn altijd een goede combinatie, ook met deze Spyker in VUmc Kinderstad. Voetballers en auto's zijn altijd een goede combinatie, ook met deze Spyker in VUmc Kinderstad.
Frank de Boer toonde in VUmc Kinderstad zijn maatschappelijke betrokkenheid. Frank de Boer toonde in VUmc Kinderstad zijn maatschappelijke betrokkenheid.
De Ajacieden hadden uiteraard ook aandacht voor de allerjongste patiëntjes. De Ajacieden hadden uiteraard ook aandacht voor de allerjongste patiëntjes.
Kenneth Vermeer poseert voor het vliegtuig van het Schiphol Spottersnest. Kenneth Vermeer poseert voor het vliegtuig van het Schiphol Spottersnest.
Lucky was ook van de partij in VUmc Kinderstad. Lucky was ook van de partij in VUmc Kinderstad.
Nicolai Boilesen deelde talloze handtekeningen uit. Nicolai Boilesen deelde talloze handtekeningen uit.
Siem de Jong was een ware attractie in het Endemol theater. Siem de Jong was een ware attractie in het Endemol theater.
Op de foto met Toby Alderweireld. Op de foto met Toby Alderweireld.
Daley Blind signeerde alles wat hij in zijn handen kreeg. Daley Blind signeerde alles wat hij in zijn handen kreeg.
Frank de Boer met een jonge Barcelona-fan. Frank de Boer met een jonge Barcelona-fan.