Menu

Ajacieden maken zich op voor jeugd WK

Het ene jeugd WK is al een dikke maand afgelopen of het andere staat weer voor de deur. Na de onder 20 generatie is in september Oranje tot 17 jaar aan de beurt. Bij die voorlopige selectie vier Ajacieden.

KNVB-coach Ruud Kaiser start woensdag 17 augustus met een onderlinge selectiewedstrijd de voorbereiding op het FIFA wereldkampioenschap voor spelers tot 17 jaar, dat volgende maand in Peru wordt gespeeld. De definitieve twintigkoppige selectie maakt Kaiser maandag 29 augustus bekend.

De volgende 27 spelers zijn opgeroepen voor het selectieduel, dat woensdag vanaf 13.30 uur wordt gespeeld bij Sparta Nijkerk:

Doel: Tim Krul* (Newcastle United), Koen Verhoeff* (Ajax), Nicholas Skverer (NEC);
Verdediging: Robin Huisman de Jong* (sc Heerenveen), Mike van der Kooy* en Erik Pieters (beiden FC Utrecht), Dirk Marcellis* (PSV), Jordy Buijs* en Tobias Waisapy (beiden Feyenoord), Martijn van der Laan* en Tom Hiariej (beiden FC Groningen);
Middenveld: Ruud Vormer* (AZ), Jeffrey Sarpong* en Vurnon Anita* (beiden Ajax), Niels Vorthoren* en Lars Lambooy (beiden Willem II), Geert Arend Roorda (sc Heerenveen), Ismaïl Aisatti en Donny Gorter (beiden PSV);
Aanval: Melvin Zaalman* en Marvin Emnes* (beiden Sparta R.), John Goossens* (Ajax), Lesley Nahrwold (FC Twente), en Gregory Nelson (AZ), Diego Biseswar*, Michel Poldervaart en Mitchell Schet (allen Feyenoord).

De met een * gemerkte spelers, maakten ook deel uit van de selectie die in mei heeft deelgenomen aan het Europees kampioenschap in Italië, waar als verliezend finalist een plaats op het WK werd verdiend.

Het WK-elftal onder 17, vice-Europees kampioen, speelt de eerste wedstrijd op 17 september in Piura tegen Quatar, nummer drie van het Aziatisch continent. In het tweede groepsduel - eveneens in Piura - wachten de leeftijdgenoten van Zuid-Amerikaans kampioen Brazilië. De nummer een van Afrika, Gambia, is opponent in de derde en laatste ontmoeting op 23 september in de Peruaanse hoofdstad Lima. Na een afsluitende trainingsstage op 1, 2 en 3 september, reizen selectie en staf donderdag 9 september af naar Peru.

Bron: KNVB