Menu
Ajacieden maken zieke kindjes blij

Ajacieden maken zieke kindjes blij

Al tien jaar brengt Ajax een bezoek aan de VU Kinderkliniek. Maandag toverden de Ajacieden weer veel glimlachjes op de gezichten van de patiënten.

De Ajax-selectie was maandagmiddag voor het eerst op bezoek in de Ronald McDonald VU Kinderstad om de zieke patiëntjes een hart onder de riem te steken. De vele blije gezichtjes lieten zien dat de opzet geslaagd was.

Tien jaar terug kwamen in de VU Frank en Ronald de Boer en Danny Blind nog aan de bedden, tegenwoordig luisteren de helden van de jeugd naar de namen Klaas Jan Huntelaar, John Heitinga en al die andere Ajacieden.

Het bijzondere aan deze ontmoeting was dat de Kinderstad bijna helemaal klaar is. Daardoor konden de Ajacieden zien hoe Schiphol, radio 538 en zeker ook het Ajax-spelershome eruit zijn komen te zien. Zieke kindjes kunnen in deze schitterende ruimte even vergeten dat ze ziek zijn.

Kennedy Bakircioglu poseert voor de camera van een ouder. Kennedy Bakircioglu poseert voor de camera van een ouder.

Dat konden ze deze maandagmiddag ook. Ze waren net bekomen van Sinterklaas aan hun bed, toen de volgende mannen in rode kleding over de afdeling liepen; de Ajax-helden. De selectie kreeg eerst een rondleiding door Kinderstad en werden vervolgens gesplitst in drie groepen om de kinderen niet al te veel te belasten en vermoeien. Want het is natuurlijk niet niets als zomaar Hedwiges Maduro of Maarten Stekelenburg op bezoek komt.

Trainer Adrie Koster, Dennis Gentenaar, Hedwiges Maduro, Albert Luque, George Ogararu, Siem de Jong en Jurgen Colin vertrokken naar neonatologie waar de allerkleinste baby’s vochten voor hun leven. Dapper en zo te zien met een ijzersterke wil, blikte een piepklein mannetje naar zijn bijzondere visite. De verpleegkundigen maakten foto’s van de Ajacieden met de baby’s van wie de ouders toestemming hadden gegeven.

Dennis Rommedahl genoot van de blijdschap van de kinderen. Dennis Rommedahl genoot van de blijdschap van de kinderen.

Voor de vader van de kleine Tobias was het een mooi moment. Hij had zijn Ajax-sjaal naast de couveuse gehangen, zijn F-sideboek open geslagen en kreeg de felbegeerde handtekeningen. De ouders van dappere Lynn hadden een pagina in het dagboekje gereserveerd voor de krabbels van de Ajacieden en een balletje voor de kleine meid gekocht waarop ook nog eens handtekeningen gezet konden worden. Dat deden de jongens graag.

Want het deed ook deze middag weer wat met de voetballers. ,,Zo kan je echt iets voor ze betekenen”, aldus Dennis Rommedahl die voor het eerst op deze manier met een club patiëntjes bezocht. ,,Je weet wel dat als je op het veld staat je ook al iets betekent voor veel mensen, maar hier wordt het helemaal duidelijk. Ik maak makkelijk contact met de kinderen. Ik ben zelf ook vader.”

In het voorwoord had zorgmanager De Haan al gezegd blij te zijn met de komst van Ajax. ,,Voor de VU en voor de patiënten betekent het zo ontzettend veel dat jullie hier zijn."

Ook voor PR-manager Simone Freling van Ajax, die tevens bestuurslid is van het Ronald McDonald VU Huis, was het een bijzondere dag. ,,Dat we hier in Ronald McDonald VU Kinderstad staan is voor mij een emotioneel moment. We hebben hier zo hard aan gewerkt om dit te verwezenlijken. Dit is de eerste dag dat in Kinderstad externe gasten, die eigenlijk ook interne gasten zijn door wat Ajax doet voor VU Kinderstad, worden ontvangen."

Bekijk ook het fotoverslag van de middag in het Ronald McDonald VU Kinderstad.