Menu
Ajacieden melden zich op de Toekomst

Ajacieden melden zich op de Toekomst

Na een welverdiende vakantie hebben de spelers van Ajax zich maandagochtend voor het eerst weer op sportcomplex de Toekomst gemeld. Terwijl Euro 2012 nog in volle gang is, startte landskampioen Ajax de voorbereiding op het seizoen 2012-2013. In groepen van vier spelers arriveerden de Ajacieden maandag beurtelings op de club voor de jaarlijkse intake.

De doelmannen waren maandag het eerste aan de beurt. Kenneth Vermeer, Jasper Cillessen en de nieuwe derde doelman Mickey van der Hart (uit de eigen jeugdopleiding) arriveerden al vroeg in de ochtend in Amsterdam voor hun intake met de technische en medische staf.

Later op de ochtend was het onder meer de beurt aan Derk Boerrigter en Vurnon Anita. Boerrigter keerde terug van een bezoek aan het ziekenhuis waar een botscan van zijn rug werd gemaakt. Met een goed humeur en goed nieuws verliet hij de auto van dokter. ,,Mijn rug voelde de afgelopen weken tijdens de vakantie al goed aan en de scan heeft dat vandaag bewezen. Ik ben helemaal fit om aan het nieuwe seizoen te beginnen. Of ik er klaar voor ben? Het bewijs zal straks op het veld moeten komen, maar ik ga er wel vanuit.”

De linksbuiten van Ajax zit vol goede voornemens voor het nieuwe seizoen. ,,Op persoonlijk vlak hoop ik een seizoen zonder blessures mee te maken. Ik wil zoveel mogelijk spelen. Zowel bij Ajax als hopelijk ook het Nederlands elftal. Wat mij betreft mag de voorbereiding gauw voorbij zijn, zodat we snel weer 'om het echie' kunnen spelen. Ik kijk ernaar uit om net zo’n succesvol seizoen als vorig jaar tegemoet te gaan. We gaan met elkaar voor de derde landstitel op rij.”

De (jeugd)internationals Ricardo van Rhijn, Daley Blind, Toby Alderweireld en Jan Vertonghen hebben nog een week vakantie. Zij worden op 2 juli - bij de start van het trainingskamp in De Lutte - weer terug verwacht. De EK-gangers Gregory van der Wiel en Lasse Schöne beginnen op maandag 16 juli aan het nieuwe seizoen. Christian Eriksen heeft van trainer Frank de Boer nog een week extra vakantie gekregen. De Deense middenvelder wordt op maandag 23 juli weer bij Ajax verwacht.

Dinsdag staat de eerste training (besloten) op het programma. Een dag later volgt de eerste openbare training van het seizoen. Daarbij zijn de supporters van harte welkom. De training begint woensdag om 14:30 uur op de Toekomst.

Tekst en foto: Ajax.nl

Vurnon Anita arriveerde met een grote glimlach op de Toekomst. Vurnon Anita arriveerde met een grote glimlach op de Toekomst.
De middenvelder meldde zich maandag voor de intake. De middenvelder meldde zich maandag voor de intake.
Dico Koppers arriveerde rond 10:30 uur op de Toekomst. Dico Koppers arriveerde rond 10:30 uur op de Toekomst.
Jasper Cillessen kon na de intake weer naar huis. Dinsdag is de eerste (besloten) training. Jasper Cillessen kon na de intake weer naar huis. Dinsdag is de eerste (besloten) training.
Jasper Cillessen en Derk Boerrigter zijn klaar voor het nieuwe seizoen. Jasper Cillessen en Derk Boerrigter zijn klaar voor het nieuwe seizoen.