Menu
Ajacieden met Oranje -19 naar zege

Ajacieden met Oranje -19 naar zege

Oranje onder 19, met zes Ajacieden in de basis, is het EK-kwalificatietoernooi in eigen land begonnen met een 1-0-zege op Servië. Ook Cerny won met Tsjechië onder 19. Lucas Andersen speelde 0-0 in een oefenduel van Denemarken onder de 21.

De Ajacieden Damian van Bruggen, Donny van de Beek, Abdelhak Nouri, Riechedly Bazoer, Leeroy Owusu en Damon Mirani mochten aan de aftrap staan van het eerste duel tegen Servië. Richairo Zivkovic was er niet bij. Coach Aron Winter had hem om disciplinaire redenen buiten de selectie gelaten.

In de 35e minuut kwam Oranje op voorsprong door een rake kopbal van Heerenveen-speler Pelle van Amersfoort. Daarbij bleef het ook. Mirani had in de slotfase nog naar een ruimere zege kunnen schieten, maar hij vergat af te ronden na een fraaie solo.

Zaterdag speelt Oranje onder 19 z’n tweede wedstrijd in de Eliteronde, tegen Noorwegen. Van de vier deelnemende ploegen plaatst alleen de beste zich voor het EK.

Net als de Ajacieden van Oranje onder 19 kwam Vaclav Cerny eveneens uitstekend uit de startblokken. Met Tsjechië onder 19 won hij de ouverure in Elitegroep 2 met 1-0 van Ierland. Cerny werd een kwartier voor tijd gewisseld.

Ook Robert Muric probeert zich voor datzelfde EK-19 te plaatsen. Met Kroatië speelde hij, in een Elitegroep 6, 2-2 gelijk tegen Italië. De Ajacied werd in de 86e minuut gewisseld.

Lucas Andersen was invaller bij Denemarken onder de 21 jaar dat oefende tegen Portugal. De Ajacied viel in de 65e minuut in. Het duel eindigde doelpuntloos, 0-0.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Proshots/Henk Jan Dijks