Menu
Ajacieden mogen even frivool zijn

Ajacieden mogen even frivool zijn

Op het zuur volgde het zoet voor de kleine groep Ajacieden. De ochtentraining stond geheel in het teken van een bosloop. Tijdens de middagsessie werd hard gewerkt en gelachen. De oefenstof was frivool te noemen.

Negen Ajacieden, zes nationaliteiten van wie drie Nederlanders en twee Roemenen, kwamen maandagmiddag op het trainingsveld naast de ArenA bijeen. Gadegeslagen vanaf het parkeerdek door de internationals van Oranje die later op de middag in het stadion zouden komen trainen, kopten, duikelden en schoten de Ajacieden er lustig op los. Heerlijke oefenstof voor doelman Maarten Stekelenburg, die als enige keeper op het veld zijn mannetje stond en het zijn ploegmakkers wel erg lastig maakte om te scoren.

De zwierige spieroefeningen ontbraken niet. Olaf Lindenbergh heeft desalniettemin oog en tijd voor de wereld om zich heen. De zwierige spieroefeningen ontbraken niet. Olaf Lindenbergh heeft desalniettemin oog en tijd voor de wereld om zich heen.
Laurens Ebben heeft gein met zijn pupillen die al net zoveel plezier uitstralen als de herstel- en conditietrainer zelf. Laurens Ebben heeft gein met zijn pupillen die al net zoveel plezier uitstralen als de herstel- en conditietrainer zelf.
Henk ten Cate legt uit wat hij van zijn Ajacieden verwacht. Henk ten Cate legt uit wat hij van zijn Ajacieden verwacht.
Olaf Lindenbergh houdt de bal koppend in de lucht. De bedoeling was om de bal op te wippen, koppend richting trainer te lopen die de bal vervolgens klaarlegde voor de speler. Afwerken op doel was de laatste handeling. Olaf Lindenbergh houdt de bal koppend in de lucht. De bedoeling was om de bal op te wippen, koppend richting trainer te lopen die de bal vervolgens klaarlegde voor de speler. Afwerken op doel was de laatste handeling.
Nicolae Mitea haalt hard uit op Stekelenburg. De doelman, als enige keeper op het veld deze middag, voelde zich in zijn element en bleek een sta-in-de-weg voor de schutters. Nicolae Mitea haalt hard uit op Stekelenburg. De doelman, als enige keeper op het veld deze middag, voelde zich in zijn element en bleek een sta-in-de-weg voor de schutters.
In stijl en fraai in balans probeert de Roemeense linksbuiten de keeper te verschalken. In stijl en fraai in balans probeert de Roemeense linksbuiten de keeper te verschalken.
De minst populaire oefenvorm werd er door de zeven trainers ook ingegooid; het opdrukken. Nadat de Ajacieden zich tien keer omhoog hadden gewerkt, moesten ze afwerken op doel. De minst populaire oefenvorm werd er door de zeven trainers ook ingegooid; het opdrukken. Nadat de Ajacieden zich tien keer omhoog hadden gewerkt, moesten ze afwerken op doel.
George Ogararu haalt even stijlvol als krachtig uit. George Ogararu haalt even stijlvol als krachtig uit.