Menu

Ajacieden na afloop ingetogen blij

De Ajacieden waren na de zwaar bevochten overwinning op Celta de Vigo voorzichting optimistisch. De blijdschap overheerste met de eerste plaats in groep H, maar het besef dat het team er nog niet is, was wel degelijk aanwezig. Wesley Sneijder verwoordde de wedstrijd typerend: ,,Dit was onze minste Champions-Leaguewedstrijd en we hebben de winst met vechtlust eruit gesleept.''

De jonge middenvelder stond tegen Celta de Vigo weer in de basis. ,,Daar was ik natuurlijk heel blij mee. In het begin ging het ook goed op het middenveld met Van der Vaart en Galásek. Het enige probleem was de voortzetting vanaf de zestien meter. Dat was niet goed. Toen Van der Vaart eruit ging, speelde we met Mitea anders. Het pakte goed uit, maar na het doelpunt in de tweede helft zakten we weg. Je kan best zeggen dat Lobont ons een beetje heeft gered. Maar je moet ook niet vergeten dat Celta de Vigo een goed voetballende ploeg heeft. Uit zal het moeilijk worden”, aldus Sneijder.

Een andere opvallende naam in de basiself was Jelle van Damme. De Belg speelde door het wegvallen van Julien Escudé op diens plek. De Belg deed het goed op de postitie van de Fransman. ,,Waar we soms een beetje problemen mee hadden is dat zij een man meer op het middenveld kregen, doordat een verdediger bij hun doorschoof. Ik vond Celta sowieso een goed voetballende ploeg, maar al met al hebben we denk ik verdiend gewonnen. Ik ben verder blij dat we achterin de nul hebben gehouden”, zei de Belg.

Over een eventuele strafschop voor Milosevic wilde zowel Van Damme als Pasanen niks weten. Van Damme: ,,Het waren geen penalty's. Ze waren gewoon op zoek naar een strafschop.” De Fin beaamde de mening van zijn compagnon in het centrum van de verdediging en was tevereden over het samenspel. ,,Geen strafschop. In het begin was het even wennen zo samen in het centrum. In het tweede elftal heb ik dat eigenlijk alleen met hem gedaan. En tijdens de trainingen oefenen we natuurlijk veel.”

Ajacied van de Wedstrijd Zlatan Ibrahimovic scoorde dit seizoen zijn eerste treffer in de UEFA Champions League. Het was de 75e treffer van Ajax in de Champions League. De spits beschreef zijn prachtige goal met de nodige onderwaardering. ,,De actie vooraf was goed. Ik kreeg vier verdedigers voor me en daar kwam ik goed doorheen. Met mijn linkerbeen had ik vervolgens een beetje geluk dat de bal erin ging. Gelukkig staan we nu bovenaan. Ik was blij over het verrassende resultaat van Brugge, maar we zijn er nog niet.”