Menu
Ajacieden naar Abe Lenstra-stadion én De Kuip

Ajacieden naar Abe Lenstra-stadion én De Kuip

Ajax wacht in een tijdbestek van vier dagen twee interessante duels. Donderdagavond mag de ploeg van trainer Danny Blind zich tegen sc Heerenveen revancheren voor de eerder dit seizoen geleden competitienederlaag. In het Abe Lenstra-stadion ging 'het sneeuwduel' waarmee 2005 werd besloten met 4-2 verloren voor de Ajacieden. Morgenavond staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar in de Friese voetbaltempel. Ditmaal is de inzet een plek in de halve finale van het Gatorade Cup-toernooi.

Ajax bereikte de kwartfinale met een 1-6 bekerzege op FC Eindhoven. In het Jan Louwers-stadion was Jeffrey Sarpong na afloop de van trots glimmende Ajax-debutant. SC Heerenveen – Ajax zal vooral voor goalgetter Klaas Jan Huntelaar een rare gewaarwording zijn. De spits verdedigde de Friese eer tot en met de laatste competitieronde van 2005. Huntelaar droeg persoonlijk zijn steentje bij aan de 4-2 nederlaag voor de Amsterdammers. Nauwelijks een maand later mag ‘KJH’ in het Ajax-tricot proberen te scoren tegen zijn voormalige club.
Het net laten bollen tegen Feyenoord doet het natuurlijk ook altijd goed. Zondag ontvangt de Rotterdamse stadionclub Ajax. De aftrap van de komende Klassieker stond oorspronkelijk gepland voor 14.30 uur. De kick-off is vervroegd naar 12.30 uur.

Eerder dit seizoen leden de Ajacieden nog een nipte 1-2 nederlaag tegen Feyenoord. Salomon Kalou en Dirk Kuyt lukte het de Amsterdammers op 0-2 achterstand te zetten. Angelos Charisteas bepaalde de eindstand op 1-2. Afgelopen jaar waren de Amsterdammers succesvoller in De Kuip. De laatste Feyenoord – Ajax leverde de gasten een sensationele 2-3 zege op. Opvallend genoeg vielen alle vijf doelpunten na rust. Salomon Kalou, Nigel de Jong, Dirk Kuyt en Zdenek Grygera scoorden –in de aangegeven volgorde– de eerste vier treffers. Bij een 2-2 stand, en in de 91e minuut, scoorde Hedwiges Maduro in zijn eerste Klassieker meteen de winnende voor de Amsterdammer. Sinds de eerste Feyenoord – Ajax in de Eredivisie kwam het aantal Amsterdamse zeges daarmee op 17. Van de 49 eerdere ontmoetingen eindigden er 16 in een gelijkspel. De Rotterdammers stapten voor eigen publiek ook 16 keer als winnaars van het veld. Ajax is dus opvallend succesvol in De Kuip. Dat belooft misschien wel veel goeds voor de komende Klassieker.