Menu

Ajacieden nemen afscheid van Sjaak Wolfs

Al voor de wedstrijd wapperden alle fans met hun 'Sjakie bedankt' vlaggetjes en waren de schermen prominent gevuld met de legendarische matriaalman, Sjaak Wolfs. Na het met 1-0 gewonnen duel tegen Zwolle vormden de spelers van Ajax en oud-Ajacieden een erehaag voor Sjaak die aan de hand van Joark het veld betrad.

Rinus Michels, Rob de Wit, Danny Blind, Arnold Mühren, Fred Grim, Pim van Dord, Dick Schoenaker, Richard Witschge en Bob Haarms vergezelden de Ajacieden in de erehaag. Sjaak gaf de nieuwe spelers een hand en aaide Ibrahimovic over de bol alvorens zich te melden bij speaker Floris Thoolen.

Oud-Ajacied Rob de Wit roemde na afloop het verstand van voetbal, dat Wolfs had: ,,Hij was niet alleen een fantastische man, maar had zeker ook verstand van voetbal. Mij gaf hij, bijvoorbeeld, hele goede tips over het meeverdedigen. Daar was ik geen held in, maar hij gaf me met korte aanwijzingen goede tips."

Voorzitter John Jaakke nam het woord en bedankte Sjakie uitvoerig. ,,Wie Sjakie zegt, zegt Ajax, wie Ajax zegt, zegt Sjakie", aldus de voorzitter die het vele werk van de matriaalman roemde.

Joark nam na de voorzitter het woord over: ,,Jij bent altijd onze mascotte geweest. Jij wist hoe het hoorde door altijd naar ons vak te komen. Sjakie het ga je goed!"

Na de supportersvertegenwoordiger kwam Jari Litmanen onder luid applaus naar de microfoon. Nadat de fans eerst uitvoerig de aanvoerder hadden toegezongen kon Litmanen spreken. ,,Hier heb ik een cadeau. Niet alleen van de huidige selectie, maar van vele spelers uit de afgelopen dertig jaar. Voor ons was en blijf je altijd een kanjer. Zoals jij altijd zei: Wel thuis en hartstikke veel bedankt!"

Met een litho, het borstbeeld en onder de gezangen 'Sjakie Wolfs is een echte Ajacied!"
nam de materiialman afscheid. Ook Sjaak kreeg de microfoon en kort en krachtig bedankte hij zijn fans. ,,Mensen effe stil. Fantastische mensen, jullie zijn fantastische mensen, houdt dat zo. Er zit karakter in, liefde in, alles in!!"

Ook de huidige generatie Ajacieden was vol lof over de materiaalman. Rafael van der Vaart: ,,Sjaak is een fantastische man die we erg zullen missen. Hij bepaalde de sfeer in de kleedkamer." Sneijder vulde hem aan: ,,Ik heb hem maar een half jaar meegemaakt. Ik heb hem leren kennen als een aardige man, die altijd positief was. Maar hij kon je ook af en toe goed aanpakken. Na zo'n wedstrijd als deze, zou Sjaak goed van pas zijn gekomen om ons op onze plek te zetten."