Menu
Ajacieden nemen moeders mee veld op

Ajacieden nemen moeders mee veld op

Op Moederdag werden de moeders van de Ajax-spelers flink in de watten gelegd door hun zonen. Het resulteerde onder meer in een prachtige en direct ook unieke belevenis voor de spelersmoeders. Kort voor de aftrap van Ajax – SC Cambuur betraden zij met hun zoon het veld van de ArenA.

Het was de moeder van Nick Viergever die als eerste arriveerde bij het Hilton Hotel in Amsterdam Zuid. De moeders van de Ajacieden werden in een speciaal aangeklede Moederdag Mercedes naar de plaats van bestemming gebracht. Bij binnenkomst wachtte hen een warm ontvangst en een feestelijk buffet. Ook Edwin van der Sar, directeur marketing van Ajax, schoof nog even aan voor een praatje met de trotse moeders.

Vroeg in de middag vertrokken de moeders richting de Amsterdam ArenA voor de wedstrijd Ajax - SC Cambuur. Bij aankomst konden zij zich rustig op hun speciale 'veldtocht' voorbereiden in de Ajax-kleedkamer. Om vijf voor half drie liepen de elf Ajacieden hand in hand met hun moeders het veld op. Met een glimlach van oor tot oor verlieten zij vlak voor het startsein het veld; klaar om hun zonen een succesvolle wedstrijd te laten spelen op deze zonovergoten Moederdag.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst/Gerard van Hees

De moeder van Nick Viergever arriveerde zondag als eerste bij het Hilton Hotel. De moeder van Nick Viergever arriveerde zondag als eerste bij het Hilton Hotel.
De moeder van Anwar El Ghazi stapt uit de speciale Moederdag Mercedes. De moeder van Anwar El Ghazi stapt uit de speciale Moederdag Mercedes.
De chauffeurs van de spelersmoeders. De chauffeurs van de spelersmoeders.
Edwin van der Sar schudt bij binnenkomst de handen van de moeders en aanhang. Edwin van der Sar schudt bij binnenkomst de handen van de moeders en aanhang.
Van der Sar houdt een speciale Moederdagtoespraak. Van der Sar houdt een speciale Moederdagtoespraak.
De moeder van Jasper Cillessen showt samen met van der Sar het vest dat de moeders droegen in de ArenA. De moeder van Jasper Cillessen showt samen met van der Sar het vest dat de moeders droegen in de ArenA.
Daar komen de Ajacieden het veld op, samen met hun moeders. Daar komen de Ajacieden het veld op, samen met hun moeders.
De voetbalmoeders genieten zichtbaar! De voetbalmoeders genieten zichtbaar!
Viktor Fischer sluit samen met zijn moeder de rij. Viktor Fischer sluit samen met zijn moeder de rij.