Menu
Ajacieden ogen scherp

Ajacieden ogen scherp

De keepers, de veldspelers en de revaliderende Ajacieden, allen werden donderdag flink aan het werk gezet en allen volbrachten de training met een grote dosis inzet.

Nicolae Mitea versus Roger. Nicolae Mitea versus Roger.

Terwijl de veldspelers een uitgebreid positiespel speelden, waarbij zij onderverdeeld waren in drie teams, nam Fred Grim zijn drie keeprs eens stevig onder handen. Maarten Stekelenburg, Dennis Gentenaar en Kenneth Vermeer moesten in een razend tempo rennen, springen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan van de keeperstrainer, die een schier onophoudelijke reeks ballen afvuurde op de zich in het zweet werkende doelverdedigers. Ze, op zijn geheel eigen wijze, afwisselend complimenterend en de les lezend inspireerde Grim zijn keepers tot prachtige reddingen en nog hardere arbeid. Dit overigens geheel tot genoegen van het drietal, dat zich graag uitleeft tijdens de oefeningen van Grim.

Wesley Sneijder werkt aan zijn herstel. Wesley Sneijder werkt aan zijn herstel.

Wesley Sneijder, die herstellende is van een bekkenblessure, kon al een redelijk deel van de oefensessie met de groep meedoen. De middenvelder deed mee tijdens het grote positiespel en was ook van de partij bij de rondo die het team deed dat niet aan de partij, die later in de training gespeeld werd, deelnam. Bij die rondo lette trainer Henk ten Cate goed op dat de bal met grote precisie en weinig franje werd doorgespeeld.

Op de momenten dat Sneijder niet aan de groepstraining kon deelnemen, rende en keerde hij op vol vermogen tussen een aantal gekleurde hoedjes.

Zdenek Grygera doet apart loopoefeningen. Zdenek Grygera doet apart loopoefeningen.

Zdenek Grygera trainde helemaal apart van de groep. De Tsjech werd in het duel met Excelsior uit voorzorg gewisseld en de afgelopen dagen werkte hij los van de overige selectieleden aan zijn fysieke gesteldheid. Herstel- en conditietrainer Laurens Ebben liet Grygera een flinke hoeveelheid kort loop- en draaiwerk verrichten.
De laatste oefening was een partij, tussen twee van de drie teams. De kerstdagen mogen dan steeds dichterbij komen, aan de Ajacieden was goed te zien dat zij nog niet in vakantiestemming verkeren. De komende acht dagen speelt Ajax drie competitiewedstrijden en de Amsterdammers lieten zien goed beslagen ten ijs te willen komen. De duels werden op het scherp van de snede aangegaan. Het motto in Amsterdam blijft dan ook onveranderd: PSV inhalen. En dat kan alleen als Ajax zelf weinig tot geen punten meer laat liggen.

Thomas Vermaelen wint namens het blauwe team een kopduel. Thomas Vermaelen wint namens het blauwe team een kopduel.
De keepers werden deze donderdag stevig aan het werk gezet. De keepers werden deze donderdag stevig aan het werk gezet.