Menu

Ajacieden onder dak

Terwijl de regen met bakken uit de hemel viel en een fraai lied componeerde op het ArenA-dak, liepen de Ajacieden lekker droog in het stadion. Behalve Jari Litmanen, John O'Brien, Zdenek Grygera en Wamberto. Zij trokken wel naar het trainingsveld, waar het gelukkig voor hun vrij snel opklaarde.

Op het veld was één vreemde eend in de bijt te ontwaren. Jerold Promes trainde bij de reserves van Ajax 1 mee. De lange verdediger van Jong Ajax is nog geschorst voor het duel tussen Jong RKC en Jong Ajax dat vanavond in Waalwijk wordt gespeeld, maar kon natuurlijk wel gewoon trainen. Daarom werd hij bij de groep van Ronald Koeman geposteerd. De Belgen waren al vertrokken naar de Rode Duivels en ook Hatem Trabelsi was reeds afgereisd. Johnny Heitinga, Maarten Stekelenburg, Nigel de Jong, Anthony Obodai en Nicolae Mitea ontbraken eveneens. Zij zullen zich vanavond bij het tweede melden.

Voor de basisspelers van zondag was het een rustige training. Het was dan ook wel het dagje geweest. Zelden zullen de Amsterdammers zich zo machteloos en angstig gevoeld hebben als zaterdagnacht. Maar in de wedstrijd waren ze ogenschijnlijk alle ellende voor anderhalf uur vergeten.

Op het veld in het stadion konden ze herstellen van het duel tegen FC Groningen en alle mediabelangstelling. Nadat de spelers wat diagonalen hadden gelopen, volgde een ontspannen rondo.

Voor de geblesseerde spelers was het nog wel even afzien in de regen. Zij gingen onder leiding van de fysiotherapeuten buiten op het trainingsveld aan de slag. Jari Litmanen, Zdenek Grygera, John O'Brien en Wamberto werkten hun oefeningen in de natte buitenlucht af. Maar gelukkig hield het snel op met regenen en konden de haren nog op het veld weer drogen.