Menu

Ajacieden onder de loep

Na de koude ochtendtraining moesten de Ajacieden zich woensdag, voor de lunch, in de bestuurskamer melden. Daar kreeg de selectie de jaarlijkse ogentest door Groenhof Optiek voorgeschoteld.

Groenhof Optiek verzorgt sinds jaar en dag de oogcontroles van de voltallige Ajax-selectie. Ook is Groenhof Olympisch Steunpunt voor de regio Amsterdam, wat betekent dat alle (aankomende) topsporters bij deze opticien worden gescreend en gecorrigeerd.

Ook de jeugd komt jaarlijks naar de Optiek. Zij maken per team een afspraak en melden zich dan bij de oogspecialisten. Jong Ajax en Ajax 1 krijgen op de club zelf de test voorgehouden.

Deze middag staan twee moderne meetapparaten op de grote tafel in de bestuurskamer. Druppelsgewijs komen de Ajacieden vanuit het spelershome naar de ruimte om hun ogen te laten testen.

Nicolae Mitea kijkt zijn ogen uit en volgt nauwlettend het proces bij Tomás Galásek, zodat hij een goede indruk krijgt over hoe alles in zijn werk gaat.

De spelers volgen keurig de aanwijzingen van het personeel op en de test verloopt vlotjes. Nog voor de lunch wordt geserveerd heeft iedereen de test doorlopen.