Menu
Ajacieden ondergaan ogentest

Ajacieden ondergaan ogentest

Daags na de met 3-0 gewonnen Klassieker onderwierp Ajax' official supplier Groenhof Optiek de Ajacieden aan de jaarlijkse ogentest. Nadat in oktober alle spelers van de jeugdopleiding waren doorgemeten, ondergingen maandag de selectiespelers de oogmeting.

Voor een topsporter is het vanzelfsprekend van cruciaal belang dat zijn ogen optimaal functioneren. Daarom komt official supplier Groenhof Optiek jaarlijks langs. Alle selectiespelers kwamen deze maandag voor de uitlooptraining aan de beurt. Ook de spelers die al contactlenzen dragen.

Dit keer verrichtten Jeroen Mulder en Leoniek Faas de oogmetingen bij de Ajacieden in een ruimte op sportcomplex de Toekomst. De optometristen van Groenhof komen meestal aan het begin van het kalenderjaar de ogen controleren van de Ajacieden. Bij het onderzoek wordt getest op gezichtsvermogen, dieptezicht, kleurenzicht, de oogstand, de oogsterkte en de oogzenuw.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Naar de website van Groenhof Optiek

Hier vind je meer over alle official suppliers, partners en sponsors van Ajax

Jasper Cillessen vertelt wat hij ziet. Leoniek Faas noteert de resultaten. Jasper Cillessen vertelt wat hij ziet. Leoniek Faas noteert de resultaten.
Derk Boerrigter was als een van de eerste selectiespelers aan de beurt bij de oogmeting. Derk Boerrigter was als een van de eerste selectiespelers aan de beurt bij de oogmeting.
Cillessen en Siem de Jong krijgen diverse tests. Cillessen en Siem de Jong krijgen diverse tests.