Menu

Ajacieden ontvangen Mensen in Nood

Ajax ontving vrijdagochtend 39 kinderen uit Kenia, Turkije en Brazilie. Onder de noemer Kinderstem WereldCup organiseert Mensen in Nood een voetbaltoernooi voor de straatkinderen uit Kenia en Brazilie en de slachtoffertjes van de aardbeving in Turkije. De wereldkids hadden al kennis gemaakt met onder andere Vitesse en NAC en keken deze ochtend hun ogen uit bij Ajax.

Organisator Mensen in Nood laat met dit voetbaltoernooi zien dat sport belangrijk is voor kinderen die moeten opgroeien in moeilijke omstandigheden. Daarmee krijgen ze de kans regels te leren, hun emoties te uiten, anderen te respecteren en vriendschappen aan te gaan.

De Keniaanse kinderen zaten de hele training geboeid te kijken naar de verrichtingen van de helden uit Amsterdam. Donderdag waren de deelnemertjes al naar het Olympisch Stadion gegaan en hadden ze Danny Blind, trainer van de Ajax A1, ontmoet.

Deze vrijdag maakten ze kennis met de selectie van Ajax. De kids moesten even geduld op brengen, want ze mochten natuurlijk pas na de training op handtekeningenjacht.

Een van de Keniaanse jongetjes durfde het na de training aan om ook van de trainer een handtekening te vragen. Het jochie straalde van oor tot oor en ging daarna vrolijk van speler tot speler.

Uiteraard stonden de jongens ook klaar om met de Ajacieden op de foto te gaan. Dat leverde veel fraaie plaatjes op voor in het vaderland. Wamberto hield zich apart bezig met de Braziliaanse voetballertjes en praatte honderduit.

Na de training kreeg de hele groep een lunch aangeboden en een rondleiding door het stadion. Maandag vliegt iedereen weer terug naar zijn eigen land.

De groep kinderen is door Netwerk, het actualiteitenprogramma van de gezamenlijke omroepen, twee dagen lang gevolgd. Zaterdag wordt naar alle waarschijnlijkheid het item uitgezonden.