Menu
Ajacieden ontvangen Oger-pakken

Ajacieden ontvangen Oger-pakken

Ajax vierde in een klassieke setting zijn 25-jarige verbintenis met Oger. Nadat de selectieleden en technische staf hun spiksplinternieuwe kostuums hadden gepast gingen ze met elkaar op de foto in de Grote Zaal van de Stadsschouwburg. Algemeen directeur Oger Lusink werd ter ere van het 25-jarige relatie door bestuursraad-voorzitter Hennie Henrichs benoemd tot lid van Ajax. ,,Een hele eer”, aldus Lusink.

’s Middags tegen tweeën draaide de spelersbus met selectie en technische staf de Marnixstraat achter de Stadsschouwburg op. Spelers en trainers werden enkele maanden eerder al persoonlijk door medewerkers van Oger afgepast, zodat het nu vlak voor de start van het eredivisieseizoen eigenlijk niet meer mis kan gaan: de Ajacieden zien er onberispelijk uit in hun stijlvolle kostuums.

In de coulissen achter de Grote Zaal blijkt dat de Ajacieden nogal wat hulp nodig hebben voor het perfect knopen van hun das. Gelukkig zijn er genoeg Oger-medewerkers aanwezig om de selectiespelers te helpen zodat iedereen er perfect uitziet voor het fotomoment wat even later zal plaatsvinden. Voor een traditierijke club als Ajax vindt de foto plaats op even traditierijke grond. In 1774 werd er op deze locatie aan het Leidseplein de eerste theatervoorstelling gegeven, en 240 jaar later poseren de Ajacieden op dezelfde in hun zwarte maatpakken met rode das. Voor de technische staf en de overige stafleden was er een Napolitaans blauw kostuum met wit overhemd en uiteraard dezelfde das.

WK-ganger Daley Blind was er ook weer bij. WK-ganger Daley Blind was er ook weer bij.

Frank de Boer erkent het belang van een goed pak: ,,Het is een heel stijlvol pak, het straalt echt iets uit. Wanneer spelers bijvoorbeeld bij uitwedstrijden het veld oplopen om de grasmat te inspecteren, is het belangrijk dat je klasse uitstraalt. In dit pak kan dat zeker.” Ook directeur marketing Edwin van der Sar was content met het nieuwe pak. ,,Het is een schitterend pak, en ik ben Oger hier ook zeer dankbaar voor. Niet alleen voor dit pak, maar bovenal voor de jarenlange samenwerking en steun. Ik hoop dat we nog vele jaren mogen samenwerken.”

In de foyer nam ook Hennie Henrichs het woord en sprak tot Oger-directeur Oger Lusink. ,,Al 25 jaar is Oger de ambassadeur van Ajax. Toen Ajax en Oger de samenwerking met elkaar aangingen, was er bij Ajax zelfs geen geld om kerstkaarten te versturen. Nu is dat gelukkig wel anders. Als blijk van waardering en dank voor de lange samenwerking wil ik je graag benoemen tot lid van Ajax.”

Lusink toonde zich vereerd met deze niet alledaagse geste: ,,Dit is een hele eer, ontzettend bedankt hiervoor. Bij Oger is samenwerking een belangrijk woord. Ook in het voetbal draait het daar om. Samenwerken om perfectie na te streven, daarin passen Ajax en Oger uitstekend bij elkaar. If you are a champ, you have to look like a champ! Eruit zien als een ware kampioen, dat is waar het bij Oger om draait. 25 jaar Ajax-sponsor is lang, maar deze jaren zijn snel omgevlogen. Op naar nog vele jaren, als goede partners en in hechte vriendschap.”

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

De Ajax-spelersbus zette de spelers en staf van Ajax bij de Stadsschouwburg af. De Ajax-spelersbus zette de spelers en staf van Ajax bij de Stadsschouwburg af.
De nieuwe kostuums van Oger hingen al klaar. De nieuwe kostuums van Oger hingen al klaar.
De spelers arriveerden in hun trainingsoutfit en verschenen even later strak in het pak. De spelers arriveerden in hun trainingsoutfit en verschenen even later strak in het pak.
Sander Lusink geeft instructies over het perfect strikken van een das. Sander Lusink geeft instructies over het perfect strikken van een das.
Lasse Schöne signeert een Ajax-shirt. Lasse Schöne signeert een Ajax-shirt.
De fotograaf geeft aanwijzingen voor de fotoshoot. De fotograaf geeft aanwijzingen voor de fotoshoot.
Er was veel belangstelling van de media voor de fotoshoot in het nieuwe kostuum. Er was veel belangstelling van de media voor de fotoshoot in het nieuwe kostuum.
De Ajax-spelers, staf en de familie Oger gezamenlijk op de foto. De Ajax-spelers, staf en de familie Oger gezamenlijk op de foto.
Directeur Marketing Edwin van der Sar gaf een speech. Directeur Marketing Edwin van der Sar gaf een speech.
Voorzitter Hennie Henrichs overhandigt Oger Lusink het Ajax-lidmaatschap. Voorzitter Hennie Henrichs overhandigt Oger Lusink het Ajax-lidmaatschap.
Sander Lusink, Edwin van der Sar, Hennie Henrichs, Oger Lusink en Martijn Lusink sloten de dag met een gezamenlijke foto af. Sander Lusink, Edwin van der Sar, Hennie Henrichs, Oger Lusink en Martijn Lusink sloten de dag met een gezamenlijke foto af.