Menu
Ajacieden op de Boekmanschool

Ajacieden op de Boekmanschool

De leerlingen van de Dr. E. Boekmanschool uit Amsterdam-Centrum hebben Ajax StreetWise vrijdag op een bijzondere manier afgesloten. In het bijzijn van ‘special guests’ Christian Eriksen en Nicolas Lodeiro kregen alle leerlingen een speciaal StreetWise-diploma. Ook kreeg de school een ingelijst shirt van Ajax met alle handtekeningen van de selectie.

Afgelopen week was Ajax StreetWise aanwezig op de Boekman school uit Amsterdam-Centrum. Toen de leerlingen dinsdagochtend op de school aankwamen was er een speciaal Ajax altaar gemaakt. Hier stond een paspop met een Ajax-trainingspak aan, er lagen een paar boeken over Ajax en er hingen twee Ajax shirts naast. Door de rest van de school hingen overal Ajax vlaggetjes. Verder in de week bleek wel dat alle leerlingen en het team van meester en juffen fanatieke Ajax-fans waren. Zodra er iemand van Ajax binnenkwam klampte de kids zich vast en moesten er handtekeningen uitgedeeld worden.

Alle leerlingen hebben gedurende de week alle stickers behaald die te behalen waren. Bij biologie konden de kids zelfs nog extra input geven bij de lesstof. De kinderen wisten al veel af van blessures en sportvoeding. Ook tijdens de andere lessen bleek dat de Boekmanschool een intelligente school is. Desondanks zeiden alle leerlingen dat ze afgelopen week heel veel hebben geleerd.

Feest op de Boekmanschool met Eriksen en Lodeiro. Feest op de Boekmanschool met Eriksen en Lodeiro.

Vrijdagochtend was de sfeer gespannen in school. Niemand wist nog welke spelers er bij de afsluiting zouden langskomen om de diploma’s uit te reiken. Iedere leerling die thuis iets van Ajax kleding had liggen had deze aangetrokken. Nadat de leerlingen tijdens een Ajax filmpje luidt juichte voor alle doelpunten die vertoond werden zat de sfeer er helemaal goed in. Het geluid dat gemaakt werd, kwam in de buurt van het geluid dat een volle Arena produceert na een gemaakt Ajax-doelpunt.

En toen was het zover; de diploma uitreiking. Onder luid gejuich van alle leerlingen werden Christian Eriksen en Nicolas Lodeiro uit de kleedkamer geroepen. Het dak ging eraf. Na een dansles van juffrouw Suzan, de dansjuf van Ajax, en een grote Ajax Quiz kregen alle docenten de diploma’s om uit te delen in de klas.

Helaas kwam hiermee een einde aan een fantastische lesweek op de Boekmanschool. Christian en Nicolas werden bij het verlaten van het schoolplein nog één keer helemaal ingesloten door hun fans voordat zij weer terug konden naar de Amsterdam ArenA.

Ajax StreetWise is een project van de Ajax Foundation, ondersteund door hoofdsponsor AEGON. De Ajax Foundation heeft als doel een bijdrage te leveren aan maatschappelijke onderwerpen als sociale integratie, educatie, sport en gezondheid. Met Ajax StreetWise wordt hier invulling aan gegeven door kinderen samen te laten leren en voetballen. Volg alle activiteiten van Ajax StreetWise ook via Facebook en Hyves.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Ajax StreetWise op Hyves

Ajax StreetWise op Facebook