Menu

Ajacieden op de foto voor 3D-videogame

De Ajax-spelers gingen vandaag op de foto voor het nieuwe spel Ajax Club Football. Deze videogame, die momenteel wordt ontwikkeld, is de eerste eigen videogame van Ajax. De internetredactie maakte van de foto-shoot ook een aantal foto's.

De wedstrijden in de games worden gespeeld in een één-op-één kopie van de Arena. De spelers zullen door de spelerstunnel lopen voordat het duel begint. Tijdens de thuiswedstrijden zijn de spreekkoren en liederen van het publiek te horen. De game, die in 3D wordt gemaakt, komt door deze features dicht in de buurt van de sfeer van een echte wedstrijd. Andere Europese clubs, zoals AC Milan, Inter, Barcelona en Arsenal, doen ook mee aan de game.

De programmeurs van het spel zullen de foto's gebruiken om de Ajacieden zo realistisch mogelijk in de game te verwerken. Ook van de Arena zijn (lucht)foto's gemaakt. Deze beelden zullen in combinatie met de architectonische gegevens van het stadion tot de Arena in 3D worden uitgewerkt.

Ajax Club Football zal vanaf maart in winkel liggen en is geschikt voor de PlayStation 2 en de Xbox. Het bedrijf Codemasters ontwikkelt de game.