Menu

Ajacieden opgeroepen voor kwalificatieduels

Een aantal Ajacieden is geselecteerd voor EK-kwalificatieduels met hun nationale ploeg. Zeven spelers hebben een uitnodiging op zak van de bondscoach.

Aanvoerder Cristian Chivu komt met Roemenië in actie in groep twee van de EK-kwalificatie. De Roemenen spelen in en tegen Bosnië-Herzegovina. Zlatan speelt met het Zweedse team een kwalificatiewedstrijd tegen Letland. De Zweden gaan op bezoek bij de Balten.

Petri Pasanen is door de Finse bondscoach uitgenodigd voor de kwalificatiewedstrijd in Helsinki tegen Wales. Tomás Galásek speelt ook thuis. De Tsjech speelt met het nationale team een vriendschappelijk duel tegen Joegoslavië.

Mido moet zich met het Egyptisch elftal proberen te kwalificeren voor de African Nations Cup. De spits speelt de eerste wedstrijd in en tegen Madagascar. Yakubu is weer opgeroepen voor het Ghanees elftal. In Kinshasa speelt Ghana tegen Oeganda, ook voor de African Nations Cup.

Maarten Stekelenburg heeft een uitnodiging voor Jong Oranje binnen. Een dag voor de kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Wit-Rusland, spelen de talenten in Nijmegen tegen dezelfde tegenstander.

Alle duels, behalve Tsjechie-Joegoslavië en Oeganda-Ghana, worden op 7 september gespeeld. Galásek treedt een dag eerder aan, Yakubu komt een dag later, 8 september, in actie.