Menu

Ajacieden plaatsen zich voor EK onder 17

Mede dankzij de doelpunten van de Ajacieden Vurnon Anita en Jeffrey Sarpong heeft het Nederlands elftal onder zeventien jaar zich geplaatst voor het EK in Italië, dat in mei wordt gespeeld. Nederland won in de slotfase met 3-2 van Duitsland.

Tien minuten voor tijd keek de ploeg van Ruud Kaiser, waarbij Ajacied Koen Verhoeff op de bank zat als keeper, nog tegen een 1-2 achterstand aan, maar de mentale veerkracht van de Hollanders gaf de doorslag. Toplanden als Tsjechië en Duitsland zitten in mei thuis als de talenten van Kaiser in Italië met zeven andere landen strijden om de Europese titel.

Na zes minuten leek Onder 17 in een riante uitgangspositie te verkeren doordat Niels Vorthoren uit een voorzet van Ajacied John Goossens zijn ploeg op 1-0 zette. Duitsland kwam echter terug en boog de stand om in een 2-1 voorsprong die ze ook over de finish leken te slepen. Maar Nederland gaf niet op en tien minuten voor tijd scoorde Vurnon Anita 2-2 en in de slotfase was Jeffrey Sarpong de gelukkigste man van het veld toen hij de 2-3 binnenwerkte.

Door die stand mag Nederland naar het EK dat in mei in Italië wordt gespeeld.

Sandhausen, Duitsland
EK-kwalificatie (Onder 17)

Nederland - Duitsland 3-2 (1-1)
Scoreverloop: 6. Vorthoren 1-0; 1-1; 1-2; 70. Anita 2-2; 80. Sarpong 3-2.

Opstelling: Tim Krul (ADO Den Haag); Jordy Buijs (Feyenoord), Robin Huisman De Jong, Dirk Marcellis (PSV); Ruud Vormer (AZ), Niels Vorthoren (Willem II), Vurnon Anita (Ajax), Jeffrey Sarpong (Ajax); John Goossens, (Ajax), Melvin Zaalman (Sparta Rotterdam), Diego Biseswar (Feyenoord).

Wissels: 50. Ömer Özçelik (FC Utrecht) voor Vorthoren; 60. Marvin Emnes (Sparta) voor Zaalman; 60. Piersson voor Vormer.

Bron: KNVB