Menu
Ajacieden proberen draad weer op te pakken met oefenduels in Frankrijk

Ajacieden proberen draad weer op te pakken met oefenduels in Frankrijk

Het is voor iedereen binnen Ajax momenteel heel lastig om de zinnen te verzetten. Iedereen is in gedachten bij Abdelhak Nouri, de Ajacied bij wie blijvende en onherstelbare hersenschade is geconstateerd. Hoe moeilijk en wrang ook, het voetballeven gaat wel gewoon door. De selectie van Ajax is neergestreken in Frankrijk, waar dinsdag twee oefenduels worden afgewerkt.

Vanaf 21:00 uur vindt er een reprise plaats van de return van de halve finale van de UEFA Europa League. De hoofdmacht van Olympique Lyon hoopt zich in Stade Pierre Rajon te revancheren tegen Ajax, dat de Fransen in mei een plek in de finale van het Europese clubtoernooi ontnam. Het duel waarbij trainer Marcel Keizer met de beoogde basis aantreedt, wordt live uitgezonden op Ziggo Sport.

Tweede wedstrijd live op Ajax.nl
Zo'n vier uur eerder, om 17:00 uur, wordt afgetrapt voor een andere oefenwedstrijd tussen Lyon en Ajax, waarbij grotendeels reserves en jonge talenten in actie komen. Het trainingscomplex van Lyon is het decor voor deze wedstrijd die live te zien is op Ajax.nl.

In Frankrijk is er voor de Ajacieden een weerzien met Bertrand Traoré en Kenny Tete, twee spelers die vorig seizoen nog bij Ajax speelden. Hun oude ploeggenoten bereiden zich in Lyon voor op de derde voorronde van de UEFA Champions League. Over een week keren de Ajacieden terug op Franse bodem, dan voor een uitwedstrijd tegen OGC Nice. In dat licht bezien kunnen de wedstrijden als een dubbele generale repetitie worden beschouwd.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst