Menu
Ajacieden rap en behendig

Ajacieden rap en behendig

Conditie- en hersteltrainer René Wormhoudt nam een belangrijk deel van de ochtendtraining voor zijn rekening. Het was gelijk ook het opvallendste deel van de oefensessie. Zowel de oefenstof als de opgestelde hulpmiddelen sprong in het oog.

Conditie- en hersteltrainer René Wormhoudt geeft een tip aan Samuel Kuffour. De Ghanees is net bezig met het parcours. Conditie- en hersteltrainer René Wormhoudt geeft een tip aan Samuel Kuffour. De Ghanees is net bezig met het parcours.

Fel steken de pylonen, hekjes en lange buizen af tegen de matte grasmat. De donderdagtraining is twintig minuten onderweg als Wormhoudt de Ajacieden richting het uitgezette parcours dirigeert. Kort daarvoor was de loop- en herstelspecialist nog druk doende met zijn ‘ideale opstelling’; het opstellen en opbouwen van alle hindernissen. Buizen werden zorgvuldig op de goede plek in het gras gestoken. Pylonen bakenen het oefenterreintje af. De op kniehoogte uitgeklapte hekjes zijn hindernissen die springend genomen moeten worden. Na de uitgebreide warming-up legt Wormhoudt uit hoe alle hindernissen genomen moeten worden. Elk onderdeel wordt een keer voorgedaan.

Trainer Adrie Koster heeft de bal opgeworpen voor John Heitinga. Na het parcours rondden de spelers af op doel. Trainer Adrie Koster heeft de bal opgeworpen voor John Heitinga. Na het parcours rondden de spelers af op doel.

In de veertig minuten die volgen leven de Ajacieden zich uit. Wormhoudt kijkt toe en voorziet sommige uitvoeringen van commentaar. ,,Het ging bij deze oefeningen om explosiviteit en behendigheid’’, legt Wormhoudt het na de training nog eens extra uit. ,,Omdat we dit seizoen geen midweekse wedstrijden meer spelen, is er meer tijd voor deze oefeningen.’’

Na het wenden, keren, plots stoppen, aanzetten en nog eens extra versnellen, besluiten de selectiespelers het parcours met een schot op doel. Afwisselend werpen Koster en Groenendijk de bal op. Na de stuit moeten de doelmannen met een direct schot worden verslagen. Vooral Siem de Jong blijkt in een glansvorm te verkeren. De middenvelder is niet alleen bijzonder rap en behendig, ook zijn doelpogingen zijn vrijwel allemaal raak.

Mitchell Donald springt stijlvol over een hindernis. Mitchell Donald springt stijlvol over een hindernis.