Menu
Ajacieden reiken diploma's uit

Ajacieden reiken diploma's uit

Ook het scholenproject van Ajax StreetWise op basisschool De Tovercirkel in Hoofddorp is vrijdag op indrukwekkende wijze afgesloten. Na de basisscholen De Wadden en De Meer uit Haarlem werd deze week op De Tovercirkel in Hoofddorp met Ajax-materiaal les gegeven. Als klap op de vuurpijl ontvingen de leerlingen uit handen van de Ajacieden Joël Veltman en Joeri de Kamps een diploma als beloning voor hun ijver en voorbeeldige gedrag.

Afgelopen week stonden veel lessen op De Tovercirkel in het teken van Ajax StreetWise. De speciale lesweek begon dinsdagochtend met het Ajax-lespakket. Doordat de lessen werden gegeven door Ajax-trainers waren met name de jongens behoorlijk gespannen.

De leerlingen waanden zich eerder in de week tijdens de gymnastiekles even profvoetballer, toen zij een Ajax-training afwerkten. Tijdens de kleuterles zorgde mascotte Lucky voor leuke reacties. ,,Lucky brengt mij vanaf nu ook geluk”, zei Elieke uit de kleuterklas.

Vrijdag werd de lesweek op bijzondere wijze afgesloten. Er heerste een gespannen sfeer op school, want iedereen vond het stiekem toch wel spannend. Er zouden immers échte Ajax-spelers langskomen. De gymzaal was omgebouwd tot mini-ArenA en rond half twee mochten de kinderen de ArenA betreden. In spanning wachtten de kinderen op de entree van de Ajacieden. Tot op het laatste moment werd geheim gehouden welke spelers zouden komen.

Eerder deze maand bezochten ook Ricardo van Rhijn en Lasse Schöne een Haarlemse school voor StreetWise. Eerder deze maand bezochten ook Ricardo van Rhijn en Lasse Schöne een Haarlemse school voor StreetWise.

Uiteindelijk kwamen Joël Veltman en Joeri de Kamps, gehuld in Ajax-outfit, de gymzaal van De Tovercirkel inlopen. De verdediger en de middenvelder, beiden uit de eigen jeugdopleiding van Ajax, werden met een explosie van geluid ontvangen door de leerlingen. Tijdens de afsluiting kregen enkele leerlingen de kans om hun favoriete speler een vraag te stellen. Veltman kreeg onder meer de vraag wat hij in zijn vrije tijd deed. De Ajacied antwoordde dat hij veel huiswerk maakt, omdat hij binnenkort toetsen heeft die hij heel graag wil halen. De Kamps mocht de vraag beantwoorden ‘hoe je bij Ajax komt.’ ,,Heel goed je best doen. Niet alleen op de training bij je club, maar ook op school. Je best doen is het allerbelangrijkste,” antwoordde De Kamps.

Uit handen van de twee Ajax-talenten ontving directrice Petra Kramer een gesigneerd Ajax-shirt. Zij beloofde dat deze een prominente plek in de school gaat krijgen zodat iedereen herinnerd zal worden aan dit prachtige project.

Volgende week staat het scholenproject voor De Octopus in Hoofddorp op het programma.

Ajax StreetWise is een project van de Ajax Foundation, ondersteund door hoofdsponsor AEGON. De Ajax Foundation heeft als doel een bijdrage te leveren aan maatschappelijke onderwerpen als sociale integratie, educatie, sport en gezondheid. Met Ajax StreetWise wordt hier invulling aan gegeven door kinderen samen te laten leren en samen te laten voetballen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst (midden), House of Sports

Hier vind je meer informatie over Ajax StreetWise 2013

Bekijk hier het filmpje van Ajax TV over de start van Ajax StreetWise 2013