Menu
Ajacieden scherp en vol beleving

Ajacieden scherp en vol beleving

Na een uitgebreide warming-up werkten de Ajacieden zich langdurig in het zweet tijdens een mini-toernooi. Aan scherpte en vorm geen gebrek bij de spelers van Adrie Koster. Een geruststellende gedachte, zo vlak voor het beslissende play-offduel met FC Twente.

Onderverdeeld in zes ploegjes streden de Ajacieden om de niet geringe eer: een toernooizege op de woensdagtraining. Als vandaag een Champions Leagueticket was te verdienen met gedrevenheid en prima spel tijdens de training, dan hadden de Ajacieden het slotstuk van de competitie nu al succesvol afgesloten. Het ‘opwarmende’ werk van conditie- en hersteltrainer René Wormhoudt betaalde zich duidelijk uit in de trainingsvorm. Eenmaal warmgedraaid, waren de Ajacieden hongerig naar de bal en vlogen de graspollen niet zelden door de lucht.

Goalgetter Klaas Jan Huntelaar onderscheidde zich met een aantal fraaie acties en al even oogstrelende treffers. Ook stormram Ismael Urzaiz liet zich zien. De boomlange Bask was bijna net zo trefzeker als de topscorer van Ajax. Met een fraai uitgevoerde lob tekende Urzaiz wel voor de mooiste goal van de training.

Gregory van der Wiel en Samuel Kuffour trainden apart met René Wormhoudt. Gregory van der Wiel en Samuel Kuffour trainden apart met René Wormhoudt.

Gregory van der Wiel en Samuel Kuffour mengden zich niet in het ‘toernooigewoel’. Het duo werkte de hele training af met Wormhoudt als vaste begeleider. De Ajacieden werden getrakteerd op een lange serie loop- en sprintoefeningen. van der Wiel vecht zich nog altijd terug van een kniekwetsuur. Kuffour was enige tijd afwezig in verband met privé-omstandigheden, maar keerde onlangs terug in Amsterdam.

Zondag zijn de Ajacieden vanaf 14.30 uur in de ArenA gastheer voor FC Twente. In de strijd om een ticket voor de voorronde van de Champions League moet Ajax een 2-1 achterstand goedmaken. De Amsterdammers kunnen daarbij de steun van een volle ArenA goed gebruiken. Een ding lijkt in elk geval duidelijk; aan fanatisme en scherpte lijkt het zondag in elk geval niet te kunnen ontbreken bij de Ajacieden.

Lees hier meer informatie over de kaartverkoop voor Ajax - FC Twente >>

De Ajacieden liepen na het mini-toernooi nog enkele rondes uit. De volgende training staat gepland voor vrijdag 10.30 uur. De Ajacieden liepen na het mini-toernooi nog enkele rondes uit. De volgende training staat gepland voor vrijdag 10.30 uur.