Menu
Ajacieden schieten uit hun slof

Ajacieden schieten uit hun slof

De eerste groepstraining van aanwinst Bruno Silva stond vooral in het teken van afronden. Daags na de zege op FC Utrecht (2-0) etaleerden de Ajacieden hun scherpte en doelgerichtheid vooral tijdens de afrondoefening.

Adrie Koster legt uit wat hij verwacht en de twee ‘nieuwkomers’ Thomas Vermaelen en Bruno Silva luisteren geboeid toe. Vermaelen maakte in de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht zijn langverwachte rentree in het eerste elftal. Silva is sinds dinsdag Ajacied. Adrie Koster legt uit wat hij verwacht en de twee ‘nieuwkomers’ Thomas Vermaelen en Bruno Silva luisteren geboeid toe. Vermaelen maakte in de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht zijn langverwachte rentree in het eerste elftal. Silva is sinds dinsdag Ajacied.
George Ogararu en Bruno Silva meden de persoonlijke duels niet tijdens de partij. De Roemeen en de Uruguayaan binden de komende tijd de strijd aan om een basisplaats als rechterverdediger. Silva toonde zich na afloop tevreden over zijn eerste groepstraining. ,,Het liep prima", verklaarde hij voor de camera's van Ajax TV. ,,Maar aan de hand van één training kan je natuurlijk nog niet heel veel zeggen. Ik ben in ieder geval goed opgevangen door de groep." George Ogararu en Bruno Silva meden de persoonlijke duels niet tijdens de partij. De Roemeen en de Uruguayaan binden de komende tijd de strijd aan om een basisplaats als rechterverdediger. Silva toonde zich na afloop tevreden over zijn eerste groepstraining. ,,Het liep prima", verklaarde hij voor de camera's van Ajax TV. ,,Maar aan de hand van één training kan je natuurlijk nog niet heel veel zeggen. Ik ben in ieder geval goed opgevangen door de groep."
Voor het afrondende werk begon schaafden de Ajacieden aan hun kopkunsten. Ook Mitchell Donald koos geregeld het luchtruim. Voor het afrondende werk begon schaafden de Ajacieden aan hun kopkunsten. Ook Mitchell Donald koos geregeld het luchtruim.
Trainer Adrie Koster wijst zijn mannen opnieuw de weg. Ditmaal staan Ismael Urzaiz en Kennedy Bakircioglu eerste rang. Trainer Adrie Koster wijst zijn mannen opnieuw de weg. Ditmaal staan Ismael Urzaiz en Kennedy Bakircioglu eerste rang.
De drie keepers warmen zich op voor het serieuze keeperswerk: de afrondoefening. Na een korte combinatie mochten de veldspelers vrijuit afronden op de keepers. Vooral Erik Heijblok en Dennis Gentenaar probeerden de inzetten te keren. Maarten Stekelenburg deed het iets rustiger aan; hij kon zich al uitleven tegen FC Utrecht. Van alle basiskrachten uit het duel tegen de Utrechters stond overigens alleen Stekelenburg bijna de hele training op het veld. De overige basisklanten keerden na een heel korte uitlooptraining terug naar de ArenA. De drie keepers warmen zich op voor het serieuze keeperswerk: de afrondoefening. Na een korte combinatie mochten de veldspelers vrijuit afronden op de keepers. Vooral Erik Heijblok en Dennis Gentenaar probeerden de inzetten te keren. Maarten Stekelenburg deed het iets rustiger aan; hij kon zich al uitleven tegen FC Utrecht. Van alle basiskrachten uit het duel tegen de Utrechters stond overigens alleen Stekelenburg bijna de hele training op het veld. De overige basisklanten keerden na een heel korte uitlooptraining terug naar de ArenA.
Dennis Gentenaar is er klaar voor. De doelman wacht rustig op wat gaat komen. Zijn collega-Ajacieden aan de overzijde van het veld staan klaar om Gentenaar te trakteren op de nodige vuurpijlen. Dennis Gentenaar is er klaar voor. De doelman wacht rustig op wat gaat komen. Zijn collega-Ajacieden aan de overzijde van het veld staan klaar om Gentenaar te trakteren op de nodige vuurpijlen.
Kennedy legt aan voor een schot. Op de achtergrond heeft trainer Koster weinig oog voor de doelpoging van de Zweed. Jeffrey Sarpong, die de toeschouwers trakteerde op enkele fraaie voetbalstaaltjes, heeft dat wel. Vrijdag genieten de (fitte) Ajacieden van een vrije dag. De spelers van Koster zijn zaterdag vanaf 10.30 uur weer te zien op het trainingsveld. Kennedy legt aan voor een schot. Op de achtergrond heeft trainer Koster weinig oog voor de doelpoging van de Zweed. Jeffrey Sarpong, die de toeschouwers trakteerde op enkele fraaie voetbalstaaltjes, heeft dat wel. Vrijdag genieten de (fitte) Ajacieden van een vrije dag. De spelers van Koster zijn zaterdag vanaf 10.30 uur weer te zien op het trainingsveld.