Menu
Ajacieden schilderen voor goed doel

Ajacieden schilderen voor goed doel

De selectie van Ajax heeft zich maandag van een creatieve kant laten zien. In het Cobra Museum in Amstelveen maakten de Ajacieden samen met kunstenaar Jan Sierhuis een drieluik voor het goede doel.

Alle Ajacieden en de Amsterdamse kunstenaar Jan Sierhuis rondom het kunstwerk waar het maandag allemaal om draaide. Het idee voor het schilderij van de selectie ontstond in september tijdens de veiling van Ajax-kunstwerken in het Olympisch Stadion. Hoewel het schilderij toen nog gemaakt moest worden, besloot algemeen directeur Maarten Fontein het meteen te kopen. Het geld dat het schilderij heeft opgebracht, tienduizend euro, komt ten goede aan de Johan Cruyff Foundation/Ajax Cruyff Court Cape Town. Alle Ajacieden en de Amsterdamse kunstenaar Jan Sierhuis rondom het kunstwerk waar het maandag allemaal om draaide. Het idee voor het schilderij van de selectie ontstond in september tijdens de veiling van Ajax-kunstwerken in het Olympisch Stadion. Hoewel het schilderij toen nog gemaakt moest worden, besloot algemeen directeur Maarten Fontein het meteen te kopen. Het geld dat het schilderij heeft opgebracht, tienduizend euro, komt ten goede aan de Johan Cruyff Foundation/Ajax Cruyff Court Cape Town.
Hedwiges Maduro leeft zich uit op één van de drie doeken. De firma Hoopman (Marnixstraat, Amsterdam) leverde gratis de materialen waarmee de Ajax-selectie werkte. Hedwiges Maduro leeft zich uit op één van de drie doeken. De firma Hoopman (Marnixstraat, Amsterdam) leverde gratis de materialen waarmee de Ajax-selectie werkte.
Edgar Davids is niet alleen een kleurrijk voetballer.... Edgar Davids is niet alleen een kleurrijk voetballer....
Natuurlijk was er maandag ook nog even tijd om van de andere moderne kunst in het museum te genieten. Natuurlijk was er maandag ook nog even tijd om van de andere moderne kunst in het museum te genieten.
Gregory van der Wiel nam de kunstwerken van het Cobra Museum allemaal rustig in zich op.
Klaas Jan Huntelaar, Jan Vertonghen en Kennedy krijgen een spoedcursus Cobra-kunst.
Gabri ging heel precies te werk in Amstelveen. Gabri ging heel precies te werk in Amstelveen.
John Heitinga is bijna klaar met zijn bijdrage. John Heitinga is bijna klaar met zijn bijdrage.
Leonardo zorgde voor een Braziliaans tintje op het doek. Leonardo zorgde voor een Braziliaans tintje op het doek.
Klaas Jan Huntelaar heeft wel oog voor schilderen. Klaas Jan Huntelaar heeft wel oog voor schilderen.
De echte meester herken je aan zijn handtekening. De echte meester herken je aan zijn handtekening.