Menu
Ajacieden 'scoren voor gezondheid'

Ajacieden 'scoren voor gezondheid'

Ajax steunt Scoren voor Gezondheid, het project dat basisscholieren spelenderwijs wijst op het belang van een gezonde leefwijze. Vrijdag kregen twee Amsterdamse scholen bezoek van de Ajax-ambassadeurs Urby Emanuelson en Laurent Delorge.

Urby Emanuelson bezocht groep 7 van basisschool de Morgenster in Amsterdam Zuidoost. Laurent Delorge bracht een bezoek aan de belendende Holendrechtschool. Ajax.nl volgde Emanuelson tijdens zijn bezoek aan de Morgenster. Beide Ajacieden werden in elk geval met open armen ontvangen.
Emanuelson vertelt een Ajax-fan én leerling van de Morgenster hoe belangrijk het is om gezond te leven. Een goed ontbijt is bijvoorbeeld onmisbaar bij de start van een nieuwe dag. Het Scoren voor Gezondheid-project bestaat voor een belangrijk deel uit wekelijks terugkerende lessen over gezonde voeding en lichaamsbeweging. Ook brengen de deelnemende scholieren uit Amsterdam een bezoek aan de Toekomst. Daar wordt een sportdag georganiseerd. Naast Ajax werken ook de overige clubs uit de Eredivisie mee aan Scoren voor Gezondheid.
Quizmaster Urby nam de leerlingen een quiz af. Wie gokte op antwoord a stak een appel in de lucht. Wie rekende op antwoord b hield een banaan omhoog. ,,Waar zit meer vitamine C in?  Een kiwi, of een sinaasappel?’’, was een van de vragen die Emanuelson voor de scholieren in petto had. Wie koos voor antwoord a, had het bij het juiste eind. ,,De bananen moeten dus gaan zitten’’, sprak de showmaster streng.
Twee scholieren belandden in de finale van de quiz. Dit keer geen multiplechoicevraag. ,,Hoeveel kinderen doen mee aan Scoren voor Gezondheid?’’ Wie er met zijn antwoord het dichtstbij zat, mocht zich de winnaar noemen van de quiz. Dit jaar doen in het hele land 1630 leerlingen mee aan het bijzondere project.
Nathanael Langedijk werd de winnaar van de quiz en ontving de felicitaties en een cadeau van Emanuelson. Vervolgens ontvingen alle klasgenoten van Langedijk een handtekening.
Emanuelson voorzag onder meer alle Scoren voor Gezondheid-werkboeken van een zwierige handtekening. Ook meegebrachte shirts en uitgedeelde handtekeningenkaarten werden voorzien van een signatuur.
De middag werd afgesloten met een groepsfoto. Ook Lucky was naar de Morgenster gekomen. Emanuelson en de Ajax-mascotte gingen gewillig op de foto met de Amsterdamse leerlingen.