Menu

Ajacieden scoren voor Oranje

Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart speelden zaterdagavond tegen Moldavië de hele wedstrijd. Beide Ajacieden kwamen zelfs tot scoren in het niemendalletje dat door Oranje met 5-0 werd gewonnen. Voor Sneijder was het zijn eerste wedstrijd die hij vanaf de aftrap meemaakte. ,,Ik heb een goed gevoel aan deze wedstrijd over gehouden", sprak de Ajacied voor de camera.

De uiteindelijk nog ruim uitgevallen overwinning wil echter niet zeggen dat Oranje met een gerust gevoel aan de play-offs (15 en 19 november) kan beginnen. Daarvoor was de tegenstand van de bezoekers te mager en het niveau van de thuisploeg in vooral de eerste helft veel en veel te laag.

Pas in de 43ste minuut drukte Oranje het verwachte verschil in kwaliteit uit in een treffer. Op aangeven van Marc Overmars maakte Kluivert alweer zijn veertigste treffer in 73 interlands. De meest scorende international was ook betrokken bij het tweede doelpunt, van Sneijder in de 51ste minuut.

De Ajacied was zelf te spreken over zijn optreden in het basiselftal van Dick Advocaat liet hij aan de kijkers van SBS 6 weten. ,,Ik heb een goed gevoel aan mijn tweede interland over gehouden", sprak hij na de wedstrijd. ,,Ik heb zelfs nog een doelpuntje meegepikt, dus ik denk dat het wel lekker liep vanavond. Er speelden twee spitsen die vroegen om de bal en dan kan je ook goed opendraaien. Ik denk dat ik ze wel goed bediend heb, maar of het in de ogen van de bondscoach goed was, krijg ik nog wel te horen denk ik. Het is ook een goed gevoel dat ik weer eens negentig minuten speel. Bij de club gebeurt dat niet, maar ben ik wel keihard aan het werk. Wat dat betreft kwam dit duel op een goed moment."

Na de 2-0 van Sneijder schoot Pierre van Hooijdonk de 3-0 binnen en bracht Rafael van der Vaart de 4-0 op het Eindhovense scorebord. Het slotakkoord kwam echter van 'thuisspeler' Robben, 5-0.

Maandag verdwijnt Oranje in de koker voor de loting van de playoffs. Spanje,
Rusland, Turkije, Schotland, Letland, Slovenië, Noorwegen, Kroatië of Wales wordt op 15 en 19 november de opponent.


Nederland - Moldavië 5-0 (1-0). 43. Kluivert 1-0, 51. Sneijder 2-0, 74. Van Hooijdonk 3-0 (strafschop), 80. Van der Vaart 4-0, 89. Robben 5-0. Scheidsrechter: Siric (Kro).

Toeschouwers: 30.000. Gele kaart: Stam (Ned), Priganiuc, Savinov (Moldavië).

Nederland: Van der Sar; Reiziger (33. Makaay), Stam, Ooijer en Van Bronckhorst; Van der Meyde, Sneijder, Cocu en Overmars (65. Robben); Kluivert (71. Van Hooijdonk), Van der Vaart.

Moldavië: Hmaruc; Valuta, Catinsus, Priganiuc en Savinov; Ivanov (82. Miterev), Barisev, Cebotari en Covalenco (63. Testemitanu); Covaliciuc en Dadu (75. Golban).


Foto: Proshots/Stanley Gontha (www.proshots.nl)