Menu

Ajacieden scoren voor Oranje onder 17 jaar

Het Nederlands elftal onder 17 jaar, met vier spelers van Ajax in de gelederen, heeft woensdag een oefenduel tegen Zwitserland gewonnen met 4-2. In Heemskerk troffen twee Ajacieden doel voor Oranje.

Vurnon Anita, Rawley Rozendaal, Koen Verhoeff en Jordy Brouwer, allen uit de Ajax B1 van trainer Maarten Stekelenburg, vertegenwoordigen de Amsterdamse club in het nationale elftal onder 17 jaar. Het jeugdige Oranje bereidt zich voor op de EK-kwalificatie in eigen land. Nederland bindt van 19 tot en met 23 oktober de strijd aan met Wales, Turkije en Armenië.

Tegen de Zwitsers stond Vurnon Anita in de basis. Hij maakte in de 45ste minuut de 3-1 voor Nederland. De andere drie Ajacieden kwamen als invaller binnen de lijnen. Jordy Brouwer, net in het veld, maakte in de 79ste minuut het vierde doelpunt voor Oranje en daarmee besliste de spits het duel: 4-2.

Nederland - Zwitserland 4-2 (2-1)
Scorverloop: 4. 0-1; 8. Ribeiro 1-1; 34. Zaalman 2-1; 45. Anita 3-1; 64. 3-2; 79. Brouwer 4-2.

Opstelling Nederland: Tim Krul (ADO Den Haag); Tom Hiariej (FC Groningen), Dirk Marcellis (PSV), Ömer Özçelik (FC Utrecht), Martijn van der Laan (FC Groningen); Vernon Anita (Ajax), Ruud Vormer (AZ), Jerson Anes Ribeiro (Feyenoord); Melvin Zaalman (Sparta Rotterdam), Diego Biseswar (Feyenoord), Rochdi Achenteh (PSV).

Wissels: 41. Tobias Waisapy (Feyenoord) voor Achenteh; 41. Jordy Buijs (Feyenoord) voor Özçelik; 41. Rawley Rozendaal (Ajax) voor Zaalman; 60. Koen Verhoeff (Ajax) voor Krul; 70. Mitchell Schet (FC Utrecht) voor Anita; 75. Jordy Brouwer (Ajax) voor Biseswar.