Menu
Ajacieden sluiten uitlooptraining af met bezoek aan Supportershome

Ajacieden sluiten uitlooptraining af met bezoek aan Supportershome

Ajax sloot de donderdagtraining af met een verrassingsbezoek aan het Supportershome. Een fikse afvaardiging van de selectie nam na de herstel- en uitlooptraining een kijkje in het supportershonk naast het trainingsveld. Fototoestellen flitsten onophoudelijk. Pennen en markers werden bijna leeggeschreven. In een handomdraai een geschreven of geflitste herinnering aan een favoriete Ajacied. Het kon na de training allemaal in het Supportershome.

Blijmoedigheid naast de Amsterdam ArenA na het gewonnen tweeluik tegen de Groningers. De laatste wedstrijd tegen de Groningse FC ging weliswaar verloren, maar de treffer van Wesley Sneijder bleek uiteindelijk goud waard. De 2-1 laat deze donderdag letterlijk de zon weer schijnen boven de Ajacieden. De Champions League lonkt in het nieuwe seizoen!

De trefzekere middenvelder werkt zich een half etmaal na zijn belangrijke goal in het zweet tussen lotgenoten: de reserves van de avond ervoor en zij voor wie in de Euroborg geen speelminuten bleken weggelegd. De ‘groep-Sneijder’ speelt verschillende mini-partijen. Een handvol meters verderop klinkt het gebruikelijke gejoel van de kopvolleyers.

Capriolen met een net er tussen. De aanblik is vertrouwder dan vertrouwd, zo kort na een duel. De overdaad aan zonneschijn geeft het geheel een gouden omlijsting. Een prima decor voor een ploeg die zich opmaakt voor de bekerfinale, zondag in de Kuip.
Als de basisklanten hun kopvolleystrijd hebben gestreden en ook Sneijder en zijn mannen zijn uitgetraind, nemen de Ajacieden de kortste weg richting Supportershome. Materiaalman Fred opent het hekwerk nabij het home. Onder aanvoering van Danny Blind nemen Emmanuel Boakye, Sneijder, Markus Rosenberg, Thomas Vermaelen, Robbert Schilder en Klaas Jan Huntelaar een kijkje in het honk.

,,Een mooi debuut in het Supportershome'', grapt Huntelaar, ondertussen lustig rondblikkend. De goaltjesdief trekt met Blind en Sneijder de meeste aandacht. Waar de overige Ajacieden nog wel wat seconden rust wordt gegund, daar is het trio onophoudelijk bezig met de wensen van de fans. Foto’s, handtekeningen en persoonlijke woorden. Het duurt allemaal niet lang, omdat de Ajacieden in de ArenA nog een lunch wacht. Kort maar krachtig. De goede wil is getoond. Het zal voor meerdere Ajacieden een debuut in het Supportershome zijn geweest. Een debuut dat wellicht smaakt naar meer.

Mauro Rosales en Hedwiges Maduro leverden de zwaarste trainingsarbeid. Voor de twee geblesseerden geen uitlooptraining. Herstelarbeid werd geleverd. Noeste herstelarbeid zelfs. Onder begeleiding van loop- en fitnesstrainer René Wormhoudt werkt Maduro een gevarieerde training af. Lopen, schieten, rekken, strekken; alles met het oog op de bekerfinale, waarin de middenvelder mogelijk tóch van de partij kan zijn.

Voor Rosales is het seizoen feitelijk afgelopen. De bekerkraker tegen PSV komt te vroeg voor de altijd goedgeluimde Argentijn. Rosales houdt zich met fysiotherapeut Frank van Deursen vooral bezig met loopoefeningen. Twee door- en doornatte Ajacieden verlaten na hun hersteloefeningen het trainingsveld. Zich ondertussen lavend aan de bidons vol sportdrank van (hoe toepasselijk) sportdranksponsor Gatorade. Niet alleen in het Supportershome wachten de Ajax-supporters. Ook het bruggetje vanaf het trainingsveld blijkt belegerd door een heus leger aan handtekeningenjagers. Zoals al eerder gesteld: gebruikelijke taferelen nabij de ArenA.