Menu
Ajacieden smijten met krachten

Ajacieden smijten met krachten

Na twee druk bezochte trainingen bij SV De Lutte kregen de Ajacieden dinsdagmiddag een krachttraining voorgeschoteld. Performance coach Björn Rekelhof bepaalde het tempo en de oefeningen, terwijl de voetballers zich steeds dieper in het zweet werkten. De zonovergoten tuin van Landhuishotel De Bloemenbeek diende daarbij als fraai decor.

Het is een beeld dat publiekelijk eerder al te zien was tijdens het trainingskamp in het Oostenrijkse Tirol. Ajacieden zonder bal aan de voet, maar met een halter stevig in handen. Kracht en explosiviteit zijn in het hedendaagse voetbal belangrijke aspecten. Niet voor niets houdt een deel van de begeleidende staf van trainer Frank de Boer zich juíst bezig met die specialiteiten. Het leverde ook in De Lutte mooie beelden op. Rekken, strekken, stretchen en heffen. Zelfs met vele kilo's staal boven het hoofd persten sommige Ajacieden er zowaar nog een glimlach uit. Of was telkens sprake van een grimas of grimlach?

Tekst: Ajax.nl/Ronald Jonges
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Performance coach Björn Rekelhof bepaalt het tempo. Performance coach Björn Rekelhof bepaalt het tempo.
Enige momenten later richten de Ajacieden zich op een nieuwe oefening. Enige momenten later richten de Ajacieden zich op een nieuwe oefening.
Lasse Schöne kan knipogen tijdens het rekken en strekken. Lasse Schöne kan knipogen tijdens het rekken en strekken.
Tijd voor de gewichten; Viktor Fischer traint zijn spieren. Tijd voor de gewichten; Viktor Fischer traint zijn spieren.
Bojan Krkic houdt het gewichtheffen voor gezien; de beurt is aan Daley Blind. Bojan Krkic houdt het gewichtheffen voor gezien; de beurt is aan Daley Blind.