Menu

Ajacieden spelen finale alternatief WK

De finale van de adidas +Challenge vindt dinsdagavond om 20.15 uur in Berlijn plaats. De adidas +Challenge is een internationaal '5 tegen 5'-jeugdtoernooi dat parallel aan de FIFA World Cup 2006 wordt gehouden. Het Nederlandse team - bestaande uit Ajax-jeugdspelers - speelt vanavond de finale tegen gastland Duitsland.

Het Nederlandse zestal bestaat uit Jeffrey Dekker, Tommie Overtoom, Marco Bizot, Tim Receveur, Johan Kappelhof en Nick Koppers; allen spelers uit de B2 en C1 van Ajax. Het team staat onder leiding van 'bondscoach' Wim Kwakman, trainer van de C1 van Ajax. De geselecteerde jeugdspelers hebben de reis en deelname aan de +Challenge gewonnen na winst in een onderling B- en C-jeugdtoernooi op De Toekomst, het jeugdcomplex van Ajax.

Nederland kwam als winnaar uit de pouleronde door Chili, Maleisië, Frankrijk en Polen achter zich te laten. In de achtste finale werd Noorwegen met 4 - 3 verslagen, waarna in de kwartfinale met 3 - 2 een nipte overwinning behaald werd tegen Finland. In de halve finale werd Hongarije met 3 - 2 verslagen.

De wedstrijd wordt om 20.15 uur gespeeld in het stadion van adidas' World of Football, het speciaal ter gelegenheid van de FIFA World Cup 2006 gebouwde fanpark. Het stadion is een 1:3 replica van het Olympisch Stadion in Berlijn en biedt plaats aan 8.600 toeschouwers.