Menu
Ajacieden spelen hoofdrol bij Oranje

Ajacieden spelen hoofdrol bij Oranje

Het Nederlands elftal heeft de oefenwedstrijd in en tegen Thailand met 1-3 gewonnen. John Heitinga maakte de 0-2. Wesley Sneijder was goed voor drie assists.

Heitinga en Sneijder waren de enige twee Ajacieden die een basisplaats kregen van bondscoach Marco van Basten. In plaats van Ajax-doelman Maarten Stekelenburg werd het Nederlandse doel in Bangkok verdedigd door Henk Timmer. Klaas Jan Huntelaar kwam pas tijdens de tweede helft in actie.

Nederland kende een droomstart en kwam al na drie minuten op voorsprong dankzij een treffer van Rafael van der Vaart. De oud-Ajacied, tegen Zuid-Korea ook al twee keer trefzeker, werd op maat bediend door zijn oude ploeggenoot Wesley Sneijder.

Na een klein Thais offensief kwam Oranje via Heitinga nog voor rust op 0-2. De Ajax-verdediger kopte raak uit een corner van Sneijder. In de 55ste minuut stelde Jan Vennegoor of Hesselink de overwinning veilig voor Nederland. Hij rondde een mooi opgezette aanval beheerst af. Thailand kwam tien minuten later nog wel terug tot 1-3, maar de overwinning voor Oranje kwam niet meer in gevaar.

Voor Huntelaar, Heitinga, Stekelenburg en Sneijder is er nu echt een einde gekomen aan een lang seizoen.