Menu

Ajacieden spelen met erelogo op de mouw

In de wedstrijd van aanstaande donderdag tegen Lausanne Sports spelen de Ajacieden voor het eerst met het erelogo op de mouw. Op het beeldmerkje staat de Europa Cup I in blauw afgebeeld met daarboven het cijfer dat aangeeft hoe vaak Ajax de prestigieuze prijs won.

Ajax won de imposante Cup drie keer achterelkaar in 1971, 1972 en 1973. Jaren later nog eens in 1995. Het logo bestaat uit de cup met daarin de sterren van de Champions League. Boven de Cup is het cijfer 4 geplaatst voor het aantal keren dat Ajax de Cup won. Naast Ajax mogen alleen AC Milan, Real Madrid en Bayern Munchen met de versierselen op het tenue aantreden.

Ajax won de mooiste Cup van Europa drie jaar achtereenvolgend door overwinningen op Panathinaikos in Londen, Inter Milan in Rotterdam en Juventus in Belgrado zorgden ervoor dat Ajax de originele Cup met de grote oren voorgoed in de prijzenkast mocht houden. 22 Jaar later won Ajax onder leiding van trainer Louis van Gaal opnieuw de meest waardevolle beker van Europa. Het doelpunt dat Patrick Kluivert in Wenen scoorde tegen AC Milan, staat een ieder nog in het geheugen gegrift.

De shirts met het logo mogen alleen in Europese wedstrijden worden gedragen.

Verwante artikelen Ajax - Lausanne Adriaanse optimistisch gestemd: 'Ik ga er vanuit dat we de volgende ronde halen' Lausanne-trainer Pierre-André Schurmann: 'Ajax is favoriet' Frank Verlaat over Lausanne Sports, 'Ik blijf al mijn voormalige clubs volgen' Adriaanse vindt Haarlem goed voor Hosé en Bobson Adriaanse: 'Gronkjaer komt bij Ajax niet meer in actie' Ajacieden spelen met erelogo op de mouw Website Lausanne Sports