Menu
Ajacieden starten de dag in het bos

Ajacieden starten de dag in het bos

Ajax is de tweede dag van het trainingskamp in De Lutte dinsdag in het bos begonnen. Onder leiding van conditietrainer René Wormhoudt werden de spelers vroeg in de ochtend aan een bosloop door het Lutterzand onderworpen. Het schitterende natuurgebied vormde het fraaie decor van de start van de tweede dag in De Lutte.

Het geluid van de fluitende vogels werd dinsdagochtend om klokslag 7:30 uur even onderbroken door het ronkende geluid van de Ajax-spelersbus. Op steenworp afstand van landhuishotel De Bloemenbeek ligt een prachtig natuurgebied waar de spelers aan de eerste oefening van de dag begonnen. Een lint van rode en blauwe trainingskleding baande zich een weg door het zand langs de rivier de Dinkel. Ook Frank de Boer en Dennis Bergkamp deden aan het sportieve begin van de ochtend mee.

Na een ronde van twintig minuten stond de complete groep weer bij de Oad-bus. Op twee passagiers na zette de bus koers naar De Bloemenbeek voor het ontbijt. Keeperstrainer Carlo l’Ami en Edwin Goedhart (hoofd medische staf) plakten er nog een stuk aan vast en verlengden hun ochtendloopje tot aan De Bloemenbeek.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst

De Ajacieden betreden het Lutterzand. De Ajacieden betreden het Lutterzand.
Toby Alderweireld maakte twee jaar geleden voor het eerst een ronde door het Lutterzand. Toby Alderweireld maakte twee jaar geleden voor het eerst een ronde door het Lutterzand.
Frank de Boer en conditietrainer René Wormhoudt lopen voorop. Frank de Boer en conditietrainer René Wormhoudt lopen voorop.
Ook Dennis Bergkamp begon de dag met een bosloop. Ook Dennis Bergkamp begon de dag met een bosloop.
Mats Rits (rechts) maakte zijn debuut in het Lutterzand. Mats Rits (rechts) maakte zijn debuut in het Lutterzand.
De bosloop door het Lutterzand behoort tot de tradities van Ajax in De Lutte. De bosloop door het Lutterzand behoort tot de tradities van Ajax in De Lutte.
Keeperstrainer Carlo l'Ami en Edwin Goedhart kozen voor een sportieve terugreis naar het hotel. Keeperstrainer Carlo l'Ami en Edwin Goedhart kozen voor een sportieve terugreis naar het hotel.