Menu
Ajacieden starten nieuw seizoen

Ajacieden starten nieuw seizoen

Eén voor één druppelden de Ajacieden, minus de internationals, maandagochtend weer binnen op trainingscomplex de Toekomst. Deze eerste dag van het kersverse seizoen 2014-2015 stond helemaal in het teken van tests. In de nieuwe gym kregen alle spelers een intake-gesprek en werd er vooral veel gemeten.

Geen beter moment dan de eerste dag van de voorbereiding om de spelers individueel te testen. Niet alleen kan de medische staf zien hoe de spelers terug van vakantie zijn gekomen, maar de tests worden vooral gedaan om voor iedere Ajacied een persoonlijk - bijna letterlijk op het lijf geschreven - trainingsschema te kunnen maken. Daardoor waren er in de vernieuwde gym buitengewoon veel meetlatten te zien. ,,We hebben dit systeem in januari getest met de spelers van Jong Ajax”, aldus hoofd medische staf Gavin Benjafield. ,,Dat is ons zo goed bevallen dat we deze ook bij Ajax 1 doorvoeren en later bij de bovenbouw van de jeugdopleiding. Aan het einde van de dag weten we van iedere speler wat het beste trainingsschema is. Zij kunnen daarmee voor of na de veldtraining aan de slag. Na zes en twaalf weken doen we het weer.”

Gavin Benjafield legt aanwinst Arkadiusz Milik de test uit. Gavin Benjafield legt aanwinst Arkadiusz Milik de test uit.

Als één van de eersten was Riechedly Bazoer aan de beurt. Maar ook de nieuwelingen Arkadiusz Milik en Nick Viergever moesten, gehuld in de prachtige nieuwe trainingstenues, laten zien tot wat hun lijf in staat was. Aanvoerder Siem de Jong was aan het einde van de ochtend aan de beurt.

De internationals die in juni nog met hun land speelden, hoeven zich nog niet te melden. Zij krijgen de tests volgende week in het trainingskamp in Oostenrijk voorgeschoteld.

Dinsdag mogen de Ajacieden weer gras onder hun voeten voelen. Woensdag om 14:00 uur volgt de openbare training op de Toekomst waarbij alle fans van harte zijn uitgenodigd daar getuigen van te zijn.

Vanaf woensdag 25 juni 9:30 uur is de nieuwe Home trainingslijn verkrijgbaar bij de Official Ajax Fanshop en via www.ajaxshop.nl.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Nicolai Boilesen meldt zich op het parkeerterrein. Nicolai Boilesen meldt zich op het parkeerterrein.
Ook Lerin Duarte was even na half tien op de Toekomst. Ook Lerin Duarte was even na half tien op de Toekomst.
Voor Nick Viergever begon zijn eerste werkdag als Ajacied met een gesprek voor Ajax TV. Voor Nick Viergever begon zijn eerste werkdag als Ajacied met een gesprek voor Ajax TV.
Meten is weten, luidt de slogan. Riechedly Bazoer weet er nu alles van. Meten is weten, luidt de slogan. Riechedly Bazoer weet er nu alles van.
Boilesen steunt Andersen bij een test. Boilesen steunt Andersen bij een test.
Siem de Jong wordt opgemeten. Siem de Jong wordt opgemeten.