Menu
Ajacieden starten Open Dag met training

Ajacieden starten Open Dag met training

In aanloop naar de ongetwijfeld spectaculaire presentatie en handtekeningensessie op de Ajax Open Dag trainde de Ajax-selectie donderdag op de Toekomst. Voordat de Ajacieden de duizenden fans ontmoetten, kregen de spelers een intensieve sessie voorgeschoteld. Alles om zo fit en scherp mogelijk aan de start van het seizoen te beginnen. Zondag is PEC Zwolle de tegenstander in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Vooral tijdens de een-tegen-een oefeningen gingen de 24 spelers tot het gaatje. Zweetdruppels vlogen daarbij in het rond. Het op twee speelveldjes en met vier keepers afgewerkte mini-toernooi bracht het beste in de sportmannen boven. Ook al viel er louter sportieve eer te verdienen; de wil om vooral niet te verliezen was groot. Het onvermijdelijke vochtverlies in de snikhete omstandigheden werd gecompenseerd door meerdere drinkpauzes.

De Ajacieden werkten zich al direct flink in het zweet tijdens de opwarmende oefeningen. De Ajacieden werkten zich al direct flink in het zweet tijdens de opwarmende oefeningen.

Direct na het laatste fluitsignaal van De Boer – als eindsignaal van het mini-toernooi – keerde Xavier Mous als eerste en met enige spoed richting kleedkamer. De doelman reist vanmiddag zijn ploeggenoten van Jong Ajax na. De selectie van de trainers Jaap Stam en Andries Ulderink was aan het einde van de ochtend al vanaf de ArenA vertrokken richting oefenduel met Jong PEC Zwolle. Vanaf 15:00 uur spelen de Zwollenaren en Ajacieden een oefenwedstrijd.

Ricardo van Rhijn trainde een deel van de sessie apart van de groep. De verdediger is herstellende van een bovenbeenkwetsuur. Tobias Sana bleef uit voorzorg aan de kant. Vrijdag en zaterdag trainen de Ajacieden opnieuw in aanloop naar de Johan Cruijff Schaal-strijd met PEC Zwolle. Het treffen tussen de bekerwinnaar en de landskampioen wordt zondag vanaf 18:00 uur gespeeld in de Amsterdam ArenA.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Lasse Schöne schaaft aan zijn baltechniek en -gevoel tijdens een dribbeloefening. Lasse Schöne schaaft aan zijn baltechniek en -gevoel tijdens een dribbeloefening.
De Ajacieden maakten in de warme omstandigheden gretig gebruik van de drinkpauzes. De Ajacieden maakten in de warme omstandigheden gretig gebruik van de drinkpauzes.
Frank de Boer deelt hesjes uit. Frank de Boer deelt hesjes uit.
Kenneth Vermeer bewijst een meevoetballende keeper te zijn. Kenneth Vermeer bewijst een meevoetballende keeper te zijn.
Fel duel tussen Kolbeinn Sigthórsson en Davy Klaassen. Fel duel tussen Kolbeinn Sigthórsson en Davy Klaassen.