Menu
Ajacieden stellen vizier alvast scherp

Ajacieden stellen vizier alvast scherp

De Ajacieden belegden een twee uur durende, zonnige lentetraining. Drie dagen voor het competitietreffen met FC Groningen werd het vizier alvast scherpgesteld. Bekijk hier de mooiste foto’s van de ochtendtraining.

Conditie- en hersteltrainer René Wormhoudt geeft het goede voorbeeld. Minstens eenmaal per week neemt Wormhoudt de selectie op specifieke punten onder handen. Spring-, sprint- en afrondoefeningen zijn vaak terugkerende ingrediënten in de ‘Wormhoudt-trainingen’.
Gabri heeft het parcours voltooid en rondt af op doel. De Spanjaard trainde woensdag nog apart van de groep. Donderdag sloot de middenvelder zich weer aan bij zijn collega-Ajacieden. Tijdens de schietoefeningen leek Gabri geen last meer te ondervinden van zijn hamstringblessure. De altijd hardwerkende Ajacied kon voluit gaan.
Thomas Vermaelen deed het op medisch voorschrift iets rustiger aan. De Belgische verdediger liet zich drie kwartier zien op het trainingsveld. Rond kwart over elf keerde Vermaelen terug naar de Amsterdam ArenA, waar hij zijn training vervolgde.
Frank de Boer zoekt een goed heenkomen, nadat hij Jan Vertonghen in stelling heeft gebracht. Na het mini-parcours vol spring- en loopoefeningen speelde de hulptrainer de inkomende spelers de bal toe. Met een schot op doel werd de oefening voltooid.
Assistent-trainer Hennie Spijkerman laat de Ajacieden dribbelen en drijven. De twee uur durende oefensessie werd afgesloten met ontspannende baloefeningen.
Hoofdtrainer Adrie Koster en assistent-trainer Alfons Groenendijk nemen een deel van alle hulpstukken weer mee richting ArenA.
Ook na de donderdagtraining waren de handtekeningen van de spelers en trainers zeer gewild. Net als zijn medespelers deelde ook Urby Emanuelson krabbels uit en ging hij op de foto met een aantal fans. De selectie van Koster is morgen weer aan het werk te zien bij de ArenA. De vrijdagtraining begint om 10.30 uur.