Menu
Ajacieden strak in het pak

Ajacieden strak in het pak

Vlak voor het oefenduel tegen Chelsea hebben de spelers van Ajax donderdag hun nieuwe clubkostuum voor het nieuwe voetbalseizoen gekregen. Op Sportcomplex de Toekomst kregen de Ajacieden het nieuwe outfit van Ajax-sponsor Oger uitgeleverd.

Kleedkamer Piet Keizer op Sportcomplex de Toekomst was donderdag even omgetoverd tot een paskamer de luxe van Oger. Voor en na de training kregen de spelers, staf en medewerkers van Ajax hun clubkostuum voor de nieuwe voetbaljaargang uitgeleverd.

,,Mooi. Anders dan andere pakken”, zo beoordeelde Mitchell Donald het nieuwe clubkostuum. ,,Het heeft iets sportiefs en zakelijks tegelijk. Ook de speciale suède schoenen van adidas staan er netjes bij.”

De keuze voor de trendy spijkerstof is - in samenspraak met een afvaardiging van Ajax - gemaakt door Sander en Martijn Lusink, zo laat Johan van Wieren (sales representative van Oger) weten. Hij noemt het nieuwe outfit ‘trendy sportief’. ,,We hebben dit jaar de trend gevolgd, die ook in Engeland en Italië op sportgebied gaande is. Daar zie je bij clubkostuums van sportteams ook steeds meer een trendy uitstraling ontstaan. Ajax is een topclub waar dit prima bij past. Oger bestaat al weer wat jaren, maar door hier in mee te gaan laten we zien dat Oger een jeugdig bedrijf is.”

Donald neemt zijn outfit tevreden mee naar huis, op weg naar de eerste thuiswedstrijd tegen Chelsea. ,,Dit is mijn vierde kostuum bij Ajax”, zo rekent hij voor. ,,De vorige drie heb ik allemaal netjes bewaard. Daardoor zie je ook goed de verschillen. Ieder jaar wat anders.”

Bonevacia past het nieuwe clubkostuum voor de spiegel. Bonevacia past het nieuwe clubkostuum voor de spiegel.
Stekelenburg strak in het pak. Stekelenburg strak in het pak.
Zeegelaar laat zijn boordmaat opmeten. Zeegelaar laat zijn boordmaat opmeten.
Özbiliz wordt in zijn nieuwe pak gehesen. Özbiliz wordt in zijn nieuwe pak gehesen.